arrow_drop_up arrow_drop_down

Tijdlijn PowerPoint

Een PowerPoint tijdlijn kun je gebruiken om meer achtergrond informatie over je bedrijf te vertellen. Vaak wordt dit de historie slide genoemd. Je kunt bijvoorbeeld vertellen wanneer je bedrijf is gestart of welke mijlpalen er zijn bereikt. In deze tutorial leer je hoe je dit visueel kunt weergeven in . Bekijk onderstaande video voor uitleg over de tijdlijn, daarin zie je ook hoe we de slide nog mooier maken met een foto en animaties. Hieronder leggen we in het kort uit hoe je eenvoudig een tijdlijn kunt maken. Tevens kun je de uitleg via de video volgen. In deze video behandelen we extra tips om je slide nog mooier te maken en leggen we uit hoe je werkt met animaties.

 

Stap 1: Uitlijnen

Om alles netjes op de slide te plaatsen uit te lijnen werken wij vaak met een Grid. Via onderstaande link kun je het Grid gratis downloaden (die we ook in de video gebruiken). In de video kun je ook terug zien hoe je het beste een Grid kunt indelen.

 https://pptsolutions.nl/optin-download/

Zo ziet het grid er uit:

Met een aantal vormen zorg je er voor dat alles straks is uitgelijnd, waardoor je eenvoudig je content op de slide kunt plaatsen.

Stap 2: Jaartal invoeren

Voeg een tekstvak in via Invoegen en Vormen. Selecteer tekstvak. Voeg het jaartal in zoals in onderstaand voorbeeld. 

Klik op het tekstvakje en ga naar de tab Opmaak en vervolgens op Tekst uitlijnen.  Klik op Midden. Klik vervolgens nog op Links uitlijnen, zodat de cijfers uitlijnen met de tekst erboven.

Het jaartal ingevoerd:


Stap 3: Vorm en Icoon invoegen

Ga naar Invoegen en klik op Vormen en klik op de cirkel. Maak de cirkel zo groot, zodat deze precies tussen de balken past. 

Vervolgens kun je het icoon invoegen. Deze kun je zelf downloaden of als je deze op je computer hebt staan, kun je deze invoegen via Bestand. Pas het icoon aan totdat het in de juiste verhouding in het midden van de cirkel staat.

Vorm en icoon toegevoegd:


Stap 4: Tekstvak aanmaken

Vervolgens wil je een begeleidende tekst toevoegen bij het jaartal en icoon. Je kunt naast het icoon een tekstvak toevoegen, zoals je op onderstaande afbeelding ziet. Dat doet je door te gaan naar de tab Invoegen, klik op Vormen en selecteer Tekstvak. Zet het tekstvak tussen de Grid lijnen die je hebt aangemaakt.

Voeg de tekst toe die je daar wilt plaatsen. Lijn de tekst links uit. en vervolgens klik je in de tab Opmaak op Tekst uitlijnen en daarna op Midden uitlijnen.


Stap 5: Onderdelen kopiëren en plakken

Je hebt je eerste jaartal aangemaakt. In dit voorbeeld maken we in totaal 4 jaartallen. Selecteer het vakje met het jaartal, het icoon en de cirkel en het tekstvak. Klik op CTRL en plak deze op de regel daaronder. Je kunt de cijfers, kleur van de vorm, het icoon en de tekst veranderen.

Dit proces herhaal je nog twee keer en je hebt je tijdlijn gemaakt!

Wil je de slide meer dynamiek geven? Bekijk dan de video om animaties toe te voegen en een afbeelding, zodat je een hele toffe tijdlijn slide hebt in .

Het resultaat:


Voorbeeld tijdlijn PowerPoint - Pacombi Group


Voorbeeld tijdlijn PowerPoint - NS


Denise
Door

Denise

op 12 Feb 2020

Waar staat de uitleg om dit te doen dan?

Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies