Wat is PowerPoint viewer?

Wat is PowerPoint viewer

PowerPoint viewer is een toepassing van Microsoft om presentaties te af te spelen. De software is ongeveer 60 MB groot en kan gratis worden gedownload van de Microsoft website. Het programma kan snel en eenvoudig op iedere computer worden geïnstalleerd en dient weinig uitleg in het gebruik ervan.

Wanneer je bijvoorbeeld werkt op een computer waar PowerPoint niet op staat, kun je presentaties niet afspelen. Deze software biedt daarvoor de oplossing, zonder dat je geld hoeft uit te geven. Je kunt de presentatie openen vanuit bijvoorbeeld je e-mail. Als je dubbelklikt op het bestand zal deze, indien je PowerPoint viewer hebt geïnstalleerd, automatisch openen en beginnen met afspelen.

Wat betekent PowerPoint viewer

‘Viewer’ is een Engelstalig woord en betekent in het Nederlands ‘bekijker’. Het woord legt dan ook letterlijk de toepassing uit van dit programma. Met het programma kun je presentaties alleen bekijken.

Uitleg over PowerPoint viewer

Het grote voordeel van dit programma is dat het gratis is. In tegenstelling tot de dure Office-pakketten kun je dit dus snel en eenvoudig installeren. Vervolgens ben je in staat om alle presentaties, die in PowerPoint gemaakt zijn, af te spelen en te bekijken. Alle functies blijven hierbij behouden. Zo kun je bijvoorbeeld nog steeds animaties zien of door de presentatie navigeren door middel van hyperlinks. PowerPoint viewer maakt het tevens mogelijk om presentaties te bekijken, die in eerdere versies van PowerPoint gemaakt zijn. Het enige nadeel van deze versie van PowerPoint, is dat je niets in de presentatie kunt aanpassen.

PowerPoint viewer kan in alle talen gratis worden gedownload van onderstaande link:
https://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=13

Beperkingen

Houd er bij het gebruik wel rekening mee dat bijvoorbeeld Macro’s niet werken. Ook zullen bestanden die extern zijn ingevoegd, maar niet meegeleverd, niet openen. In beide gevallen zal er dan een foutmelding verschijnen.

Comment Section

0 reacties op “Wat is PowerPoint viewer?