Microsoft PowerPoint downloaden (gratis)
21 februari 2020 
3 min. leestijd

Microsoft PowerPoint downloaden (gratis)

Microsoft PowerPoint is een softwareprogramma voor het maken van presentaties en kun je voor 1 maand gratis downloaden via de website van Microsoft. PowerPoint is veruit het meest populaire presentatieprogramma naast Prezi en Google Slides en wordt door +/- 500 miljoen mensen gebruikt.
Tegenwoordig biedt Microsoft het pakket Office 365 aan waar PowerPoint een onderdeel van is. Via de onderstaande link kan je een maand lang gratis het Office pakket gebruiken en dus PowerPoint gratis downloaden. Na deze proefperiode moet je de beslissing nemen om een licentiecode te kopen.

Microsoft PowerPoint downloaden doe je via deze link! >>>

Hoe kan je PowerPoint downloaden?

Als je hebt besloten dat PowerPoint het programma is wat je wilt gebruiken om presentaties te maken dan is de volgende stap om PowerPoint te downloaden en te installeren. Volg hieronder de stappen:

  1. Meld je via de website van Microsoft aan met het Microsoft account dat je hebt gebruikt tijdens je aankoop of de proefperiode van 1 maand en volg de instructies op het scherm om Office te installeren.
  2. Als je voor de eerste keer een Microsoft account aanmaakt en Office wilt installeren dan ga je naar deze pagina. Je kunt deze stap overslaan als je al een Microsoft account hebt waarmee je kunt inloggen.

Waarom Microsoft PowerPoint?

Als ik van een iemand te horen krijg dat er gebruik wordt gemaakt van Prezi of Google Slides dan stel ik altijd de vraag: waarom? Het antwoord verbaasd mij iedere keer weer. Er wordt mij namelijk gezegd dat sommige dingen niet in PowerPoint kunnen worden gemaakt of dat de presentatie er niet “gaaf” of aantrekkelijk genoeg uitziet. Meestal laat ik deze mensen dan gelijk onze presentatie zien die wij voor de NS hebben gemaakt. Had jij verwacht dat dit met PowerPoint gemaakt kon worden? 😉

Als je weet dat deze presentatie volledig in PowerPoint is gemaakt. Dan hoef je toch niet te kiezen voor een andere presentatie softwareprogramma? Wij hebben onder andere een PowerPoint Community opgericht om kennis te delen met iedereen die met PowerPoint werkt. Het zou gaaf zijn als we iedereen zo’n NS presentatie kunnen laten maken. Dan moet je natuurlijk wel eerst PowerPoint downloaden!

Gratis PowerPoint vs. de betaalde PowerPoint

Als je nog niet direct gebruik wilt maken van de betaalde versie dan kun je een maand lang de proefversie van Office 365 gratis gebruiken. De proefversie omvat het volgende:

  • De bijgewerkte versie van Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access en toegang tot aanvullende OneNote-functies
  • Voor maximaal 6 personen
  • Te gebruiken voor meerdere PC’s, Macs, tablets en mobiele telefoons
  • 1 TB cloudopslag in OneDrive per persoon
  • Ransomwaredetectie en bestandsherstel
  • Gemaakt werk veilig synchroniseren en delen met anderen
  • Online samenwerken met anderen aan verschillende documenten
  • Technische ondersteuning van experts

Deze functies vervallen nadat de proefperiode is verlopen. Je kunt (de gratis versie van) PowerPoint dan niet meer gebruiken. Als je het Office 365 abonnement aanschaft worden de eerdergenoemde functies weer ontgrendeld en kun je weer aan de slag! Het is dus niet langer nodig om PowerPoint apart te downloaden.

PPT Plugin: Slidebuilder

Als je PowerPoint (gratis) download wil je hierna natuurlijk aan de slag met het maken van je presentatie. Echter, het duurt best lang voordat je een goede presentatie hebt gemaakt. Wij hebben een plugin voor je ontwikkeld waarmee je snel een indrukwekkende presentatie in elkaar kunt zetten. Deze plugin heet Slidebuilder en kun je gratis uitproberen via de demo. Wil je meer weten over de plugin en wat je er allemaal mee kunt doen? Dan raad ik je aan om onze pagina voor Slidebuilder te raadplegen!

Waar te beginnen?

Als je PowerPoint is gedownload kan je aan de slag met het maken van je presentatie. Je wilt natuurlijk een presentatie waar men geïnteresseerd en enthousiast aan het luisteren is. Waar begin je? Daar hebben we een uitgebreid blogartikel over geschreven: Professionele PowerPoint maken in 12 stappen.  Dit helpt bij het opzetten van een professionele en indrukwekkende PowerPoint presentatie.

Heb je het artikel gelezen, maar heb je niet de juiste skills om een goede presentatie te maken? Dan zou een online PowerPoint cursus je kunnen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden. Het voordeel van deze cursus is dat je het programma PowerPoint heel goed leert kennen. We laten je zien welke basisfuncties je moet kennen en waar bepaalde knoppen zitten en wat je ermee kan doen. Als je dit weet dan ben jij voortaan in staat om sneller te werken met PowerPoint. Wanneer je een gevorderde cursus volgt dan ben jij in staat een presentatie te maken waarmee je impact maakt op je publiek. Echt een aanrader dus!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je PowerPoint presentatie te laten maken. Jij geeft aan wat het doel is van je presentatie en hoe deze eruit moet komen te zien. Wij maken vervolgens de presentatie waarmee jij je boodschap op de juiste manier kunt overbrengen naar het publiek.

Hulp nodig? PPT Solutions staat voor je klaar!

Wij van PPT Solutions zijn gespecialiseerd in alles wat met PowerPoint te maken heeft. Zo maken wij onder andere bedrijfspresentaties en templates, maar ook hebben wij een plugin ontwikkeld waarmee je snel indrukwekkende presentaties kunt maken, genaamd Slidebuilder. Ten slotte bieden wij je zowel online- als cursussen op locatie aan en kun je lid worden van onze community met 1000+ PowerPoint specialisten!

Heb je een vraag of hulp nodig bij het maken van een presentatie? Neem contact met ons op! >>>

Over de schrijver
Kies je voor PowerPoint of ga je toch voor Canva? En wat dacht je van Slidebuilder of Templafy? De keuzes tussen de vele software en tools wordt steeds moeilijker. Maar geen paniek! Voor al je vragen over verschillende software en tools ben je bij Etienne aan het juiste adres. Of je nu op zoek bent naar de voor- en nadelen of de grootste verschillen, Etienne zet alles voor je op een rijtje. Zo kan jij snel je keuze maken en scheelt het je weer een hoop uitzoek werk.
Reactie plaatsen