PowerPoint training voor gevorderden - PPT Solutions

Sneller mooie presentaties maken

Wat ga je leren?


Zelf professionele presentaties maken - PowerPoint training

Professionele presentaties

Je leert hoe je de meest indrukwekkende PowerPoint presentaties kunt maken.

Werken met PowerPoint animaties - PowerPoint training

Werken met animaties

Animaties helpen je om de boodschap stap voor stap over te brengen aan je publiek.

Video's terugkijken in de PPT community

Online naslagwerk in de PPT Community

Na deelname krijg je toegang tot onze community en kun je alle lessen nog eens rustig terugkijken.

Zelf indrukwekkende slides maken - PowerPoint training

Indrukwekkende slides

Geen slides met veel teksten en bulletpoints, maar een inspirerende presentatie!

Tijd besparen - PowerPoint training

Tijd besparen

Je leert handige tips & tricks, zodat je tijd bespaart tijdens het maken van een volgende presentatie.

PowerPoint tips van ervaren trainer

Tips van een expert

Je leert van een trainer die jarenlange ervaring heeft met het programma PowerPoint.

Van saaie naar inspirerende presentaties!

Zelf interactieve presentatie maken - PowerPoint training

Interactieve presentaties 

Wat je vaak ziet, is dat wanneer men een PowerPoint presentatie geeft, deze slide-voor-slide wordt doorlopen. Het is echter ook mogelijk om buttons te maken, waardoor je zelf kunt bepalen welke informatie je wilt laten zien. Tijdens de cursus PowerPoint behandelen we het vormgeven van agenda-slides, maar ook het werken met hyperlinks. Het resultaat is dat je een presentatie krijgt waarmee je interactief kunt inspelen op vragen of behoeften van jouw publiek. Je gaat leren hoe je een mooie interactieve agenda kunt maken.

Visuele slides maken - PowerPoint training

Visuele slides

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ is een bekend spreekwoord. Toch is het vaak zo dat wanneer we slides gaan maken, we enkel gebruik maken van bulletpoints en grote hoeveelheden tekst. In het ergste het geval staat de spreker deze ook nog eens voor te lezen. Tijdens de training behandelen we dit onderwerp uitgebreid, zodat je daarna nooit meer een saaie presentatie maakt met teveel tekst, maar dat je indruk maakt met je presentatie! Je gaat leren hoe je kunt werken met afbeeldingen voor het maken van visuele slides.

Werken met grafieken - PowerPoint training

Werken met grafieken

Wanneer je data gaat verwerken in je presentatie kun je gebruik maken van Excel. Hiermee kun je in een later stadium de data namelijk altijd nog aanpassen. Tijdens de training leren we hoe je duidelijke en mooie grafieken kunt maken met Excel en we behandelen de optimale wijze om de boodschap naar voren te laten komen. Ook gaan we werken met animaties zodat de informatie gedoseerd kan worden overgebracht aan jouw publiek. We leren je Excel te gebruiken in combinatie met PowerPoint.

Werken met grafieken - PowerPoint training

Online naslagwerk

De PowerPoint training bestaat uit 11 oefeningen, die tijdens de training samen met je worden doorlopen. Na de training krijg je van ons toegang tot de PPT Community waarin je alle oefeningen nogmaals per video kunt nakijken. Heb je alsnog een vraag dan kun je deze te allen tijde stellen in de community. Één van onze PowerPoint designers zal je vraag dan zo goed mogelijk beantwoorden. De community is 24/7 beschikbaar en het naslagwerk blijft onbeperkt geldig. Ook krijg je hier tips & tricks om je presentatie nog indrukwekkender te maken.

Deelnemen aan de training?

Bekijk de data

Bekijk wat anderen zeggen

"Ik raad het iedereen aan!"

“De training heeft mij erg veel geleerd over PowerPoint. Vooral het werken met hyperlinks en het interactief maken van je presentatie vond ik erg interessant. Ook vond ik het goed dat vooraf werd gevraagd welke versie van PowerPoint ik gebruik en wat voor mij belangrijke leerdoelen waren. Ik kan het zeker toepassen op mijn werk en raad het een ieder aan die ook nu al veel met PowerPoint werkt maar nog meer handige tips en trucs wil bijleren. Ik heb zowel de PowerPoint 2.0 en de 3.0 training gevolgd.”

PowerPoint Cursus

Karin Volger, 

Air France-KLM

 "Erg leuke en interessante workshop"

“Er ging een wereld voor me open toen ik zag wat er allemaal mogelijk is met PowerPoint. PPT Solutions heeft voor ons een bedrijfspresentatie gemaakt, waarna ik heb deelgenomen aan de training om zelf aan de slag te gaan. Het was een erg leuke, interessante en leerzame workshop, die met veel expertise door Robbert werd geleid. Alles wat ik heb geleerd kon ik direct toepassen in de praktijk, wat uiteraard ook erg fijn is. Al met al ben ik erg tevreden en blij dat ik deze PowerPoint training heb gevolgd.”

PowerPoint Cursus

Rob Verberne,

Vereniging de Zonnebloem

 "Inderdaad echt een Prezi killer"

“Serieus? Ga jij een PowerPoint training volgen? En kan je beter geen cursus Prezi volgen dan?” Een reactie uit mijn omgeving toen ik vertelde dat ik deze workshop ging volgen. Nou.. Dat ik de training wel kon gebruiken, bleek al snel. Na de training voel ik me bijna een PowerPoint ambassadeur en inderdaad een echte Prezi-killer. Wat kan er veel in PowerPoint, maar dat moet je wel even weten. Tijdens de workshop hebben we veel praktische handvatten. Erg leerzaam! En een hele leuke club met mensen!”

PowerPoint training

Jiska Wemmenhoven,

Vereniging de Zonnebloem

Meer weten over de onderwerpen? Scroll verder!

Agenda van de PowerPoint training

De training bestaat uit 11 oefeningen, waarbij we gaan oefenen met het maken van slides die je vaak in de praktijk tegenkomt. Het hoofddoel is dat je achteraf een zelf een mooie presentatie hebt gemaakt en mee naar huis kunt nemen. We bespreken o.a. de volgende onderwerpen:

 • Nieuwe dia's aanmaken en bestaande indelingen wisselen
 • Leer tekstverwerken en werken met lijstniveaus
 • Instellen van huisstijl kleurcodes en lettertypes
 • Vormen opmaken en werken met cijfers en bullets
 • Teksten combineren met foto's
 • Bestaande foto's leren vervangen en/of bewerken
 • Leer dia-overgangen in te zetten / slim animeren
 • Leer gebruik maken van de sprekersweergave
 • Werken met grafieken en tabellen
 • Video's invoegen, knippen, automatisch laten starten
 • Werken met diverse media-formaten
 • Leer om je presentatie interactief te maken
 • Processen opbouwen, uitlijnen en animeren op de dia
 • Werk met tekenvormen die je kunt kopiëren en opmaken
PowerPoint cursus

De PowerPoint expert!

PPT Solutions is een bedrijf dat zich met bijna 30 medewerkers volledig heeft gespecialiseerd in het maken van professionele PowerPoint presentaties. Voor meer dan 1500 bedrijven hebben we presentaties mogen maken, dat zijn organisaties van midden- en klein bedrijf (MKB) tot multinationals waaronder NS, Vodafone, Q-Park, Staples en de KNVB. Daarnaast helpen wij ook sprekers om met hun presentatie te inspireren bij het publiek. Hierdoor kunnen we met recht zeggen dat we een PowerPoint presentatie specialist zijn. Onze missie is als volgt: "De meest inspirerende PowerPoint presentaties maken".

Praktische informatie

Trainingsruimte - PowerPoint training

Professionele ruimte

De trainingen worden bij ons op kantoor in Rotterdam gegeven. De locatie is voorzien van een mooie trainingsruimte en is van alle gemakken voorzien zoals een groot scherm en internet voor je computer. Het kantoor is eenvoudig te bereiken en je kunt voor de deur parkeren. Tussen de training door maken we gebruik van de koffie-corner waar je kunt genieten van koffie, thee of frisdranken. Alle trainingen zijn inclusief avondeten. Een zeer professionele locatie om optimaal de PowerPoint cursus te volgen!

Beschikbare data


 1. Vanwege het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om jezelf aan te melden voor onze PowerPoint cursussen op locatie. Het is nog niet bekend wanneer dit weer mogelijk is. Wil je toch graag een PowerPoint cursus volgen? Bekijk dan onze online cursussen.

                   

Wat heb ik nodig tijdens de training?

Je hebt een Windowslaptop met minimaal PowerPoint 2010. Tevens kun je een Mac gebruiken met de laatste update van Office 365 en een muis.

Kan ik met een Mac aan de training deelnemen?

Je kunt deelnemen met een Mac als je de laatste update van Office 365 hebt uitgevoerd. Sommige functies vind je op Mac met een andere naam of op een andere plek terug in PowerPoint.

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus vindt plaats in een professionele trainingsruimte bij ons kantoor in Rotterdam.

Hoelaat begint de cursus?

De cursus begint half 3 en duurt +/- 5 uur. Het is niet nodig om zelf avondeten mee te nemen. We zullen om 5 uur gezamenlijk dineren. Dit wordt geheel door ons verzorgd.

Wat voor kennis heb ik nodig?

Wanneer je beschikt over de basiskennis van PowerPoint dan zul je deze training goed kunnen volgen.

Twijfel je tussen de cursus 2.0 of 3.0?

Neem contact met ons op

Overige informatie

Benodigdheden: Windows laptop met minimaal PowerPoint 2010 of een Mac met de laatste update van Office 365 en een muis.

Let op! Je kunt de workshop NIET volgen wanneer je gebruik maakt van een Mac zonder de laatste update van Office 365.