20 PowerPoint presentatie voorbeelden die elke marketeer zou moeten zien in 2022
03 maart 2021 
6 min. leestijd

20 PowerPoint presentatie voorbeelden die elke marketeer zou moeten zien in 2022

Er zijn veel verschillende PowerPoint presentaties. De ene valt op door een mooi design en bij de ander is gebruik gemaakt van mooie en passende afbeeldingen waardoor deze indruk maakt. Wanneer je vast zit tijdens het maken van een presentatie, kan het soms het helpen om indrukwekkende PowerPoint voorbeelden te bekijken. Hoe doen andere bedrijven en sprekers dit? Hieronder hebben wij 20 inspirerende PowerPoint presentatie voorbeelden geplaatst die elke (brand) marketeer zou moeten zien!

Een visuele PowerPoint presentatie waarbij infographics worden gebruikt in plaats van bulletpoints. Een aanpak die ervoor zorgt dat de boodschap beter overkomt en daarnaast indruk maakt op het publiek door zijn originaliteit.

Onze PowerPoint designers hebben een interactieve presentatie voor Schiphol ontwikkeld. Als uitgangspositie is de merkpositionering genomen en de “reis” door Schiphol. Er komen verschillende elementen in terug zoals de hoofdingang, het vertrekbord, en de douane. Er zit een menu structuur in, zodat je eenvoudig kunt navigeren in de PowerPoint.

De KNVB vroeg ons om een presentatie te maken die voetbal ademt. Tevens moet de presentatie een WOW-factor bevatten, zodat we onze klanten kunnen inspireren. Het vele beeldmateriaal dat de KNVB in huis heeft (zowel foto als video) biedt een mooie uitdaging om de presentatie voor hen te maken.

De vele medewerkers van Bol.com kunnen nu zelf indrukwekkende PowerPoint presentaties maken in de huisstijl. Enerzijds willen ze het template gaan gebruiken voor presentaties en anderzijds voor leesdocumenten. Alles PowerPoints moeten voldoen aan de “branding” van de organisatie.

Onze designers zijn aan de slag gegaan en hebben op basis van de huisstijl en merkpositionering van Under Armour een visuele presentatie gemaakt. Omdat het event online is, zijn er andere regels voor het maken van de PowerPoint dan bij een offline presentatie. Deze regels hebben onze designers uiteraard toegepast.

Onze designers hebben een visuele presentatie gemaakt, waarbij zowel de fysieke winkel als de interactieve oplossingen worden weergegeven. Hierdoor kan Samsung de oplossingen eenvoudig presenteren. Er wordt in de presentatie een vergelijking gemaakt tussen het verzamelen van data online en in de fysieke winkels.

Grafieken zijn vaak dooddoeners in presentaties. Veel cijfers, lagen en overbodige tussenlijnen maken de slides erg rommelig. Dit hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, want PowerPoint biedt standaard grafisch mooi vormgegeven grafieken aan. Het gezegde ‘Less is more’, is hierbij van toepassing.

Wanneer er processen moeten worden gepresenteerd, zijn de slides al vaak druk en onoverzichtelijk genoeg. Hierbij is het van belang, dat de animaties per klik inkomen, of in ieder geval stap-voor-stap. Hierdoor kan de informatie gedoseerd worden overgebracht. Een mooi voorbeeld hiervan is de presentatie van Achmea.

Wanneer het beeld op de achtergrond beweegt, kan dit een mooie en subtiele toevoeging zijn aan de slide. Video voegt hierbij een totaal nieuwe dimensie toe.

In PowerPoint is het mogelijk zoom-effecten toe te voegen aan foto’s. Dit geeft direct meer diepte aan de afbeelding en de slide komt direct tot leven.

Een lijst met bulletpoints wordt vaak als saai ervaren. Visualisaties kunnen de boodschap enorm versterken en visueel maken. Dit voorbeeld van Vodafone laat korte, bondige teksten zien, die vervolgens gevisualiseerd worden op infographic-achtige wijze.

Voorbeeld 12: Kaarten – Corporate salespresentatie C.H. Robinson

Wanneer je wilt vertellen waar een bedrijf opereert, of in welke werelddelen het zijn producten levert, kun je dit doen door middel van tekst. Een mooiere en meer visuele manier is het gebruik van landkaarten: overal te vinden op internet en het geeft direct een goed beeld van hetgeen je wilt vertellen.

Processen en schema’s kunnen lastig uit te leggen zijn. Helemaal wanneer je zelf helemaal op de hoogte bent en je dit moet uitleggen aan iemand die hier nog nooit van heeft gehoord. Jouw eigen kennis kan een storende factor zijn. Wanneer je een animatie maakt van het proces, word je gedwongen om de boodschap te versimpelen, zodat iedereen het begrijpt!

De boodschap terugbrengen naar de kern en vervolgens visualiseren. Een betere manier van communiceren bestaat haast niet. Woorden worden ondersteund door beelden.

Vrijwel iedere presentatie heeft er één, een logo overzicht. Vaak een rommelig slide met een hoop bij elkaar geraapte logo’s. In chaos op de slide gegooid. Zie hier hoe het ook anders kan!

In PowerPoint kun je animaties toevoegen, video’s gebruiken en audio invoegen. Doe dit allemaal tegelijk en je hebt een wervende video.

Animaties kunnen een PowerPoint-presentatie veel meer sfeer en gevoel geven. In dit voorbeeld zie je een draak die een terugkerend karakter vormt in deze presentatie. Gedurende het verhaal komt de draak steeds terug als een vast thema en zorgt hij voor eenduidigheid in de presentatie. Daarnaast word je er natuurlijk vrolijk van. 🙂

Screenshots, tabellen, grafieken, veel tekst, etc. Een uitdaging voor iedere designer. Een quick-fix hiervoor is het gebruik van ‘mock-ups’. In onderstaande video meerdere voorbeelden van dit principe.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De presentatie van Panasonic is helemaal ingericht op dit principe. Niets meer dan passend beeldmateriaal om de teksten te versterken. De spreker doet de rest. Erg inspirerend!

Wanneer jouw presentatie begint, wil je natuurlijk direct goed binnen komen. Een indrukwekkende openings-slide is dan een leuke optie. Bekijk hieronder een voorbeeld van Staples, waarin een logo animatie is toegevoegd.

Wanneer je snel wilt navigeren door je presentatie is het mogelijk om in PowerPoint een ‘Pop-up menu’ te maken. Hiermee kun je op iedere slide de agenda oproepen en vervolgens een nieuw onderwerp kiezen.

Over de schrijver
Als er iemand is die alles, maar dan ook écht alles weet over PowerPoint dan is het Ferry. Met zijn passie voor het vak en een hoog niveau aan expertise weet hij keer op keer weer een verbluffende presentatie neer te zetten. Van een next level design tot aan alle ins en outs, hij weet precies wat er nodig is om een boodschap succesvol over te brengen. Maar naast dat hij precies weet wat je nodig hebt, zorgt hij ervoor dat je geïnspireerd raakt door de tofste presentaties. Kortom, voor al je vragen, tips & tricks én inspiratie is Ferry de juiste persoon. Hij is niet voor niets dé PowerPoint expert van PPT Solutions!
Erik Devlies
Door

Erik Devlies

op 28 Aug 2016

Dank voor de inspirerende voorbeelden.

Ferry Pereboom
Door

Ferry Pereboom

op 29 Aug 2016

Graag gedaan, Erik! Fijn om te horen dat je ze inspirerend vindt :)

ruben
Door

ruben

op 30 Oct 2017

Hoi,Dit ziet er allemaal heel mooi uit, maar hoe maak ik zelf zoiets? (snel)

Remco // PPT Solutions
Door

Remco // PPT Solutions

op 30 Oct 2017

Hoi Ruben, We hebben heel veel tips & tricks op de website staan. Deze kun je hieronder bekijken: https://pptsolutions.nl/kennisbank/tips-tricks/De beste tip is om veel te oefenen:)Groet, Remco

ruud linkers
Door

ruud linkers

op 26 Mar 2019

ben beniewd

Reactie plaatsen