Page content

Wat is PowerPoint designer tool?

PowerPoint designer is ontwikkeld om op een eenvoudige manier de kwaliteit van je slides te verhogen. In PowerPoint 2016. Wanneer je een afbeelding plaatst in de slide volgt er rechts in beeld een selectiescherm met ontwerpideeën. Er zijn meer dan 12.000 ontwerpen die je kunt kiezen met de designer tool.

Concurrentie

Als we Keynote vergelijken met PowerPoint, zien we dat Keynote al lang gebruikmaakt van thema’s en dat het programma visueel is ingesteld. Prezi heeft ook veel verschillende thema’s die gratis zijn te downloaden. Microsoft heeft met de designer tool gereageerd op de presentatie tool concurrenten.

Hoe werkt de PowerPoint designer tool?

De designer tool is simpel om te gebruiken. Hieronder hebben we in een aantal stappen uitgelegd hoe jij het beste ontwerpidee kiest voor jouw presentatie.

Stap 1: Openen PowerPoint.

Ja, zo simpel beginnen we. Open PowerPoint 2016 en zorg ervoor dat je verbinding hebt met internet.

Stap 2: Afbeelding invoegen

Ga naar de invoegen tab en klik vervolgens op afbeeldingen.

PowerPoint designer tool

Zoek de afbeelding die je in de presentatie wilt hebben en klik op invoegen.

PowerPoint designer tool

PowerPoint designer tool

Stap 3: Ontwerpidee kiezen

De afbeelding is ingevoegd en de ontwerpideeën komen rechts in beeld te staan.
Kies een ontwerp dat bij jouw afbeelding en content past.

PowerPoint designer tool

Stap 4: de volgende slide

Wil je nog een slide invoegen dan klik je op invoegen in de taakbalk en daarna op nieuwe dia (sneltoets is CTRL + M). Rechts in beeld verschijnen nieuwe ontwerpideeën naar aanleiding van de eerste slide.

PowerPoint designer tool

Et voilà, je hebt zonder heel veel moeite een nieuw design gemaakt!

Microsoft heeft elke maand nieuwe updates voor PowerPoint. De PowerPoint designertool zal steeds verder ontwikkelt worden zodat de beelden en content goed bij elkaar aansluiten. Bekijk onderstaande video waarin Microsoft vertegenwoordiger ingaan op de designertool:

Bekijk ook deze blog voor meer informatie over de PowerPoint designer tool, maar ook andere functionaliteiten waar je misschien nog niet vanaf wist.

Heeft PowerPoint nog toekomst?

Comment Section

12 reacties op “Wat is PowerPoint designer tool?


Door Peter van der Krogt op 4 februari 2019

Hoe kan ik die designer tool/ontwerpideeen permanent uitschakelen? Ik vind het uitermate irritant dat ze bij elk nieuwe dia/afbeeldingen komen.


Door Kees op 6 februari 2019

Hi Peter,
Dit kun je doen door naar de tab ‘bestand’ te gaan en vervolgens onderaan op de knop ‘opties’ te klikken. In het nieuwe venster dat wordt geopend schakel je vervolgens onder de tab ‘algemeen’ de functie ‘PowerPoint Designer’ uit. Klaar! Geen last meer tijdens het maken van een presentatie 🙂
Groet, Kees.


Door Lot op 10 februari 2019

Hallo, hoe kan het dat ik bij mijn 4e dia de optie “ontwerpideeën” ineens niet meer kan gebruiken? Als ik een foto of tekst invoeg, kan ik de optie niet aanklikken en dus niet het ontwerp doorvoeren…


Door Remco Hogeveen op 11 februari 2019

Hallo Lot,

Als je op te tab ontwerpen klikt en daarna op ontwerpideeën, kom je weer bij de optie ontwerpen. Het kan zijn dat deze even weg is gevallen door het klikken door je verschillende slides.

Lukt het je met deze informatie?

Groet,
Remco


Door Irene op 14 maart 2019

Goedenavond,
Na een aantal dia’s kan ik ineens ontwerpideeën niet meer gebruiken. Onder de tab ontwerpen is geen keuze meer voor ontwerpideeën. Heeft u een idee hoe ik die keuze weer terug krijg.
groet, Irene


Door Remco Hogeveen op 18 maart 2019

Hallo Irene,

De tab ontwerpideeën verschijnt, wanneer je een foto invoegt. Heb je dat gedaan?
Mocht het niet in beeld komen, dan kun je ook naar de tab ontwerpen gaan boven in het lint en daarna rechts op ontwerp ideeën klikken. Laat maar weten of het lukt!

Groet,
Remco


Door Ellen op 20 mei 2019

Ik heb ook PowerPoint 2016 en had tot vorige week wel het vakje Ontwerpideeën, maar nu niet meer. Hoe kan ik deze weer terugkrijgen?


Door Remco Hogeveen op 21 mei 2019

Hallo Ellen,

Je kunt dit aan en uitzetten bij Bestand> Opties> Algemeen
Onder het kopje PowerPoint Designer kan je aanvinken dat je Ontwerpideeen wilt weergeven.

Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

Groet,
Remco


Door Anna op 16 juni 2019

Sorry hoor maar bij mij komt er geen ontwerp iedeeën te staan in me balk en ik volg al jullie stappen dus heeft u daar antwoord op


Door Remco op 17 juni 2019

Hallo Anna,

Je kunt dit aan en uitzetten bij Bestand> Opties> Algemeen
Onder het kopje PowerPoint Designer kan je aanvinken dat je Ontwerp ideeën wilt weergeven.

Ik hoop je hiermee te hebben geholpen.

Groet,
Remco


Door Esther op 26 juli 2019

Kun je de ontwerpideeen ook gebruiken om thema’s in te richten? Ik zie ze niet verschijnen en kan ze ook niet kopiëren. Het zou wel heel prettig zijn, zo kan ik de slides die ik heb ontwikkeld op een eenvoudige manier met mijn collega’s delen.


Door Michael op 29 juli 2019

Beste Esther,

Het werken met thema’s valt niet binnen onze werkwijze. Wij bouwen templates, omdat deze veel gebruiksvriendelijker zijn (ook om te delen met collega’s). Dit zou ik je ook adviseren te doen. Mocht je meer informatie willen hebben over templates dan raad ik je aan om deze video te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=wOXfUzedw8M

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.