Wat is PowerPoint

PowerPoint is een computerprogramma dat ontwikkeld is door Microsoft en wordt standaard aangeboden in ieder Office-pakket. Dit programma maakt het voor gebruikers mogelijk om presentaties te maken door middel van slides. Je kunt deze slides vullen met bijvoorbeeld teksten, afbeeldingen, grafieken, tabellen en/of video’s.

De nieuwste versie: PowerPoint 2016

Versie 2016 is een vervolg op de succesvolle reeks computerprogramma’s uit het verleden. Inmiddels maakt Microsoft al vanaf 1987 versies van deze software en brengen ze om de 3 jaar een nieuwe versie uit. PowerPoint 2016 is op dit moment de meest recente versie en is beschikbaar gemaakt voor Windows computers, maar ook voor Apple gebruikers. Tevens is er een IOS app uitgebracht voor smartphones.

Waar gebruik je versie 2016 voor?

Een presentatie wordt gemaakt ter ondersteuning van een boodschap die een spreker wil overbrengen. De presentaties worden vaak afgespeeld op een scherm, waarop geprojecteerd wordt met een beamer. In de nieuwste versie van PowerPoint is het mogelijk om meer dynamische presentaties te maken dan vroeger mogelijk was. Zo kun je nu bijvoorbeeld interactieve presentaties maken door middel van hyperlinks, videobestanden knippen,  werken met complexe animaties om video-infographics te maken en  op hoog niveau afbeeldingen bewerken.

De superhandig presentatie software van PPT Solutions, Slidebuilder, is uiteraard volledig compatibel met PowerPoint 2016.

De nieuwste versie van het programma heeft de afgelopen tijd een dermate ontwikkeling doorgemaakt dat bijvoorbeeld Adobe programma’s steeds meer overbodig worden. PowerPoint is daarnaast een programma dat vrijwel op iedere computer ter wereld te vinden is. Dit maakt het een veelgebruikt programma en zorgt ervoor dat een presentatie werkelijk overal kan worden afgespeeld.

Comment Section

0 reacties op “Wat is PowerPoint