Page content

Hoe structureer ik een PowerPoint-presentatie?

Je bent druk bezig met het maken van een presentatie en het aantal slides loopt al gauw op. Voordat je het weet, zie je door de slides de presentatie niet meer. Om de structuur  in de PowerPoint te bewaken en het overzicht te houden, is het handig om zogenoemde ‘secties’ te gebruiken. Deze functie maakt het namelijk mogelijk om jouw presentatie in groepen in te delen. Secties zijn ontworpen om gebruikt te worden in presentaties met een aanzienlijke hoeveelheid aan slides.

Hoe structureer ik een PowerPoint

Om een sectie aan te maken selecteer je een slide. Ga nu naar de tab ‘Start’, klik op ‘Sectie’ en dan op ‘Sectie toevoegen’. De geselecteerde slide komt automatisch bovenaan in de sectie te staan.

Hoe structureer ik een PowerPoint

Je kunt ook een sectie aanmaken door met je rechtermuisknop te klikken tussen twee slides in en dan te kiezen voor ‘Sectie toevoegen’.

Hoe structureer ik een PowerPoint

Nadat je een sectie hebt aangemaakt, heb je een aantal aanvullende opties ter beschikking. Je kunt alle slides in een sectie selecteren door op de titel te klikken.

Hoe structureer ik een PowerPoint

Je kan de sectie samenvouwen door op het pijltje te klikken, zodat deze minder plek inneemt in het slide-overzicht.

Hoe structureer ik een PowerPoint

Je kan natuurlijk de sectie ook een andere naam geven. Dit doe je door met je rechtermuisknop op de sectie titel te klikken en dan te kiezen voor ‘naam van sectie wijzigen’.

Hoe structureer ik een PowerPoint

Zoals je ziet, zijn er verschillende opties in dit menu. ‘Sectie verwijderen’ staat twéé keer in de lijst. De bovenste optie gooit alleen de sectie weg en de onderste gooit de sectie met al zijn inhoud weg. ‘Alle secties verwijderen’ gooit alle secties uit je presentatie, zonder dat de slides zelf verwijderd worden.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe structureer ik een PowerPoint-presentatie?

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.