Tekst uit je hoofd leren

Het belang van de presentatie zit hem in de goede voorbereiding. Maar moet je dan eigenlijk ook de tekst van een PowerPoint presentatie uit je hoofd leren? Je hebt mensen die alle teksten van een presentatie uitschrijven. Daar is uiteraard niets mis mee! Er zijn ook mensen die van tevoren een storyboard maken. Ten slotte zijn er ook mensen die met hun hoofd een presentatie voorbereiden. In de praktijk hebben mensen die alles uitschrijven en hun tekst uit hun hoofd leren de meeste moeite met presenteren. Dit komt namelijk omdat je alleen maar in je hoofd bezig bent met het opdreunen van de teksten die nog moeten komen.

Een mooi gezegde luidt: Je bent alleen maar bezig met hetgeen wat je bent vergeten.

Je bent dus in je hoofd bezig en niet bij de ander aanwezig. Wij willen je graag als tip meegeven om tijdens je voorbereiding je teksten uit je hoofd te leren, maar tijdens het presenteren dit los te laten. Vertel het verhaal niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart!

Wil jij leren presenteren? Onze presentatietrainer Sander heeft een presentatietraining opgezet waarbij je van A tot Z leert hoe je een succesvolle training geeft!