Zet je scherm tijdens een presentatie is uit

Dit klinkt misschien vreemd, maar zet je scherm eens uit tijdens je presentatie. Het is namelijk heel aantrekkelijk voor het publiek om tijdens een presentatie alleen te kijken naar het scherm en hierdoor het verhaal van de presentator te missen. Als je het scherm uitzet verplaatst de aandacht van het publiek zich naar jou. Niet omdat jij zo belangrijk bent, maar omdat het publiek jouw boodschap wilt horen, begrijpen en op een later moment kunnen delen met anderen.

Hoe zet je het scherm tijdens een presentatie uit?

Als je gebruik maakt van een klikker of presenter dan is er vaak een knopje waarmee je het scherm uit kunt zetten. Je kunt het scherm ook uitzetten met je toetsenboord. Je klikt simpelweg op één van deze toetsen om het scherm tijdelijk uit te zetten:

• Engelstalige versie: Klik op de letter B (van black);
  • Nederlandse versie: Klik op de letter Z (van zwart);
  • Of gebruik de toets met een punt.

Probeer het zelf eens uit tijdens jouw volgende presentatie!

Wil jij leren presenteren? Onze presentatietrainer Sander heeft een presentatietraining opgezet waarbij je van A tot Z leert hoe je een succesvolle training geeft!