Maak gebruik van verborgen dia's

Een krachtige functionaliteit van PowerPoint is het gebruik van verborgen dia's. Je kunt namelijk slides in een presentatie verbergen, zodat deze niet tijdens een presentatie worden getoond aan het publiek. Het is uiteraard wel mogelijk om deze dia's op te roepen als dit gewenst is.

Je kunt een dia verbergen door in je PowerPoint aan de linkerzijde op een miniatuur dia te klikken met je rechtermuisknop en te kiezen voor "Hide slide" of "Verberg dia".

De kracht van een verborgen dia is dat je deze kunt oproepen wanneer het nodig is. Wil je bijvoorbeeld slide 12 laten zien aan het publiek? Druk op 1 en 2 (12) en druk op enter. Je zult zien dat de presentatie nu verspringt naar slide 12.

Het is ook mogelijk om te linken naar een verborgen slide door middel van een hyperlink. Je verwerkt deze link op de slide en klikt erop als je een bepaalde slide nodig hebt. Heel handig als het publiek toch even naar de tabel, grafiek of infographic wil kijken.

Wil jij leren presenteren? Onze presentatietrainer Sander heeft een presentatietraining opgezet waarbij je van A tot Z leert hoe je een succesvolle training geeft!