Het verschil tussen zien en tellen

We komen vaak presentaties tegen waarin standaard vormen van PowerPoint worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan cirkels, vierkanten en driehoeken. Als er meerdere vormen op een slide worden geplaatst kan dit echter voor chaos zorgen. Deze presentatie tip laat je op een logische manier zien dat er een verschil is tussen zien en tellen. Wanneer er meerdere cirkels over een slide zijn verspreid en je aan iemand vraagt hoeveel cirkels er staan, dan zullen de meeste mensen tijd nodig hebben om deze vormen te tellen. 

Onze presentatie tip bij het gebruik van meerdere vormen is om deze te groeperen om zo te voorkomen dat het publiek gaat tellen en hierdoor de boodschap van het verhaal mist. Door de vormen te groeperen zijn deze makkelijker te absorberen door het publiek en raken ze niet afgeleid. Het laatste wat je wilt is dat het publiek de inhoud van de slide moet ontrafelen. Door de vormen goed te plaatsen krijg je duidelijke en snelle communicatie! 

Wil jij leren presenteren? Onze presentatietrainer Sander heeft een presentatietraining opgezet waarbij je van A tot Z leert hoe je een succesvolle training geeft!