Afwijken van alle standaard presentaties

Geeft iemand binnenkort een presentatie? Dan weet je waarschijnlijk nu al hoe de structuur eruit gaat zien en hoe de slides worden ingedeeld. Helaas zien we nog steeds vaak dezelfde PowerPoint dezelfde soort presentaties terug. Ze zijn chronologisch opgebouwd, de titel staat bovenaan de slide en de afbeelding staat rechts naast de tekst. Wat we ook erg vaak zien is dat het logo van het bedrijf op elke slide terugkomt, zelfs bij interne presentaties!

Onze tip is om eens af te wijken van wat iedereen met PowerPoint doet. Met afwijken bedoelen we overigens niet om meer animaties toe te voegen aan je presentatie zodat alles op de slide heen en weer vliegt. 

Met een unieke presentatie maak je meer impact en komt de boodschap veel duidelijker aan bij het publiek. Plaats de titel daarom eens ergens anders en laat je logo eens weg. Gebruik geen losse afbeeldingen op je slide, maar maak de achtergrond van je slide als afbeelding. Met deze simpele aanpassingen wordt jouw presentatie nog beter!

Wil jij beter worden in presenteren? Onze presentatietrainer Sander heeft een presentatietraining opgezet waarbij je van A tot Z leert hoe je een succesvolle presentatie geeft!