Page content

Professionele PowerPoint

Een professionele PowerPoint?

Je wilt professioneel presenteren om anderen te overtuigen, maar wanneer je zelf de relevantie niet ziet, moet je ook niet willen presenteren. Je kan anderen alleen overtuigen als je van jezelf overtuigd bent. Geloof daarom 100% in je PowerPoint bedrijfspresentatie en je verhaal, geloof er zo sterk in dat niemand aan je durft te twijfelen (dat is de sleutel). Als je echt zelf 100% overtuigd bent en openlijk stelling durft te nemen, dwingt dit respect af. Zeker als je dit in het openbaar doet. Eigenlijk zou iedereen dat wel willen kunnen. Daarom laten toehoorders zich maar wat graag inspireren. Als toehoorders zich met de spreker willen identificeren, ervaren ze charisma.

Een professioneel vormgegeven PowerPoint-presentatie kan hieraan bijdragen!
Benieuwd naar voorbeelden? Bekijk dan ons portfolio.

professionele PowerPoint

Zelfovertuiging

De basis van presenteren is zelfovertuiging. Zelfovertuiging ontstaat niet vanuit je hoofd. Niet vanuit je ratio. Iedereen kent wel situaties waar zaken misschien feitelijk wel kunnen kloppen maar toch niet goed voelen. Het gaat erom dat je vanuit je innerlijke kern weet dat het klopt. Alleen dan kan je je sterk voelen. Die kracht, die innerlijke overtuiging is wat iemand tot een goede spreker maakt. Je moet daarbij wel ergens van overtuigd zijn. Als je geen visie hebt, moet je ook niet willen presenteren. Een visie hebben, is het hebben van een mening; ergens iets van vinden. In een visie spreek je je uit over een onderwerp. Je neemt stelling. Deze stelling is altijd een reactie op bepaalde omstandigheden. Bepaalde zaken vallen ons op omdat we er iets mee hebben. Een visie, ofwel een mening, ontwikkelen we door het (on)bewust te toetsen aan onze normen en waarden.

Het is mens-eigen ergens iets van te vinden. Of we herkennen ons ergens in of we kunnen ons er absoluut niet mee vereenzelvigen. Bij een visie gaat het er dus om dat je je uitspreekt over een bepaald onderwerp. Maar ook al heb je een visie en weet je wat je wilt vertellen; als het voor de toehoorder niets toevoegt, heeft het weinig zin. Het is daarom belangrijk je toehoorders (doelgroep) te kennen. Wat kan je hen brengen? Wat is voor hen relevant? — Daar gaat het uiteindelijk om.

PPT Solutions

Wij ontwikkelen professionele PowerPoint templates en sjablonen. Dit doen we vanuit jarenlange ervaring voor veel van onze klanten. We krijgen regelmatig goede recensies op onze PowerPoint thema’s. Weg met Prezi en hallo PowerPoint!

    Comment Section

    0 reacties op “Professionele PowerPoint

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.