Page content

Video in PowerPoint bewerken

Een video kan een goede afwisseling zijn om de aandacht van het publiek erbij te houden en een boodschap nog meer te versterken. Echter kent het werken met video’s in PowerPoint ook een aantal uitdagingen. Zo wordt er vaak gewerkt met een link naar een website of internetpagina. Vaak ga je dan eerst naar de website, waarna je weer terug moet naar je presentatie. Gelukkig heeft PowerPoint hier een aantal handige functionaliteiten voor. Hier vertellen we hoe je een video in PowerPoint kunt plaatsen, bewerken en knippen.

Bekijk hieronder de video-demonstratie:

STAP 1: VIDEO IN POWERPOINT INVOEGEN

Plaats je video door te gaan naar InvoegenVideoVideo van de PC op de screenshot. Je kunt de video nu al schalen naar de gewenste grootte.

Tip: PowerPoint ondersteunt niet alle video-formats, zorg er dus voor dat je bestand een AVI- of WMV-formaat is voor Windows of MOV of MP4-formaat is voor Apple.

Video's bewerken in PowerPoint

STAP 2: OPMAAK WIJZIGEN

Bij Opmaak heb je verschillende opties om je video te bewerken. Zo kun je, net als bij een afbeelding, de kleur aanpassen, de video een randje geven, laten verschijnen in een vorm of er een 3D-effect en/of schaduw aan toevoegen. Deze knoppen zijn allemaal te vinden in de menubalk.

Video's bewerken in PowerPoint

Ook vind je hier de optie Posterkader. Hier kun je een afbeelding instellen die te zien zal zijn als de video niet speelt. Dit kan een aparte afbeelding zijn, Afbeelding uit bestand, of een geselecteerd frame uit de video zelf zijn, ofwel: Huidig kader.

Video's bewerken in PowerPoint

STAP 3: VIDEO KNIPPEN

Ook is het mogelijk om je video in PowerPoint zelf te knippen. Hiervoor ga je naar AfspelenVideo knippen. In het nieuwe scherm kun je de video bekijken en de gewenste lengte bepalen met de twee schuifbalkjes. Groen geeft het begin van de video aan, rood het einde.

Video's bewerken in PowerPoint

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter! Wij reageren zo spoedig mogelijk.

  Comment Section

  28 reacties op “Video in PowerPoint bewerken


  Door milan verwoerd op 25 april 2018

  Ik blijf maar het icoontje “luidspreker” van mijn automatische video’s zien. Kan ik dat ergens uitzetten!?


  Door Ellis op 26 april 2018

  Hoi Milan,

  Maak een vierkant figuur aan en zet deze over de knop waar je een link aan wilt toevoegen. Maak het vlak honderd procent transparant. Dat doe je door te klikken met je rechtermuisknop op het vlak dat je zojuist hebt aangemaakt. Vervolgens kies je voor opmaak en zet je de transparantie op 100%.

  Selecteer het zojuist aangemaakte vlak en gebruik de sneltoets ctrl-K. Het venster hyperlink toevoegen verschijnt. Aan de linker zijde zie je een balk en hier kies je voor -plaats in dit document- vervolgens kies je naar welke dia de knop linkt. Bijvoorbeeld hoofdstuk 1 linkt naar dia 5. Wanneer je de diavoorstelling opent en op het menu vlak gaat staan, komt de gekozen dia tevoorschijn, waar je iets over zou kunnen vertellen. Vervolgens kun je per knop een hyperlink maken naar de desbetreffende slide in jouw presentatie.

  Ik hoop je voldoende te hebben geholpen

  Groet,
  Ellis


  Door Mattis op 3 juni 2018

  er staat bij mij als ik mijn video wil knippen deze opdracht wordt niet gesteund voor dit object


  Door Remco op 4 juni 2018

  Hallo Mattis,
  Waarschijnlijk werkt je met PowerPoint 2010 of 200?. Met 2010 mag het geen MP4 file zijn maar alleen wmv.
  Als je in 2007 werkt, kan je helemaal geen video bewerken in PowerPoint.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  Met vriendelijke groet,
  Remco Hogeveen


  Door Mark op 4 juni 2018

  Hallo,

  Ik heb meerdere problemen bij het maken van een video van mijn powerpoint presentatie.
  Een video maken van mijn powerpoint presentatie zonder een ingesloten video lukt wel, maar zodra ik een video toevoeg aan mijn powerpoint presentatie van Youtube, komt er een foutmelding: “Het maken van de video is mislukt”. Ik weet niet wat ik er aan kan doen.


  Door Remco op 5 juni 2018

  Hallo Mark,

  Je kan geen video maken van je ppt waneer er een link naar YouTube in staat. De link naar YouTube is een internet link, zodra je die verbreekt (door er een video van te maken) heb je geen extra video meer in de video die je maakt. Verstandig is om de video van YouTube te downloaden en deze in je ppt invoegen, hierna kan je een video maken van je powerpoint.

  Ik hoop dat je hier mee verder kunt.

  Groet,
  Remco


  Door Mark op 5 juni 2018

  Hallo Remco,

  Bedankt voor je snelle reactie!
  Waar kun je Youtube videos veilig, gratis & legaal downloaden?

  Mark


  Door Mark op 5 juni 2018

  En nog een opmerking. Ik heb het even geprobeerd met een eigen filmpje van mij, maar dan lukt het nog steeds niet. Er blijft staan: “Video maken is mislukt.”


  Door Remco Hogeveen op 7 juni 2018

  Hallo Mark,

  Waarschijnlijk werk je in PowerPoint 2007 of 2010. In 2007 kan je niets doen met video’s en in 2010 moet je wmv gebruiken. Waarschijnlijk werk je nu met MP4?
  Als je googled op Youtube convert to WMV, dan krijg je een aantal websites waar je uit kunt kiezen.

  Ik hoop dat je hier mee verder kunt.

  Groet,
  Remco


  Door Peter Stam op 7 oktober 2018

  Heel vreemd, van mijn powerpoint wil ik een video maken.
  Nu krijg ik de foutmelding: Videobestand is niet gemaakt, wilt u het nog eens proberen?
  Wat gaat er fout en wat doe ik fout?
  Ik werk met Office 365  Door Susan op 27 november 2018

  Top, fijn jullie video’s! Dank.  Door marc op 6 december 2018

  Beste, is het ook mogelijk om meerdere stukjes te knippen uit een video?


  Door Remco Hogeveen op 7 december 2018

  Hi Marc, het is in PowerPoint alleen mogelijk om een video bij te snijden. Wanneer je meerdere stukjes uit een video wilt laten zien, kun je het beste de video meerdere malen invoegen en elke video bijsnijden tot het gewenste stukje overblijft. Succes!


  Door Bas op 11 december 2018

  Hallo,

  Op het werk gebruiken we nog PP 2007. Nu heb ik een youtube video ingevoegd middels Flash Embedded maar deze functie wordt niet meer ondersteund. Zijn er nog andere manieren om alsnog een youtube video in te voegen of is doorklikken om naar de website te gaan onvermijdelijk?

  Alvast bedankt!


  Door Remco Hogeveen op 11 december 2018

  Hi Bas,

  Helaas is het in PowerPoint 2007 niet mogelijk om een video in te sluiten. Doorklikken naar YouTube om daar de video af te spelen is dus inderdaad onvermijdelijk. Veel succes met jouw presentatie!


  Door Geert op 2 januari 2019

  hallo
  ik werk met powerpoint 2016 (office365)
  schermopnames lukt prima maar ik krijg geen geluid in de opname; beide varianten in werkbalk met mic aan-uit getest
  losse audio opname met gesproken tekst lukt wel; mic doet het
  welke instelling moet ik aanpassen?


  Door Kees op 3 januari 2019

  Hoi Geert,
  Wanneer je onder de tab ‘diavoorstelling’ op de knop ‘diavoorstelling opnemen’ klikt, opent er een nieuw opnamevenster. Rechtsboven zie je de optie ‘instellingen’. Daar kun je een microfoon en camera selecteren. Klik op deze knop en controleer of er een microfoon is geselecteerd. Mocht dat het probleem niet oplossen, laat het dan even weten. Succes!


  Door geert op 3 januari 2019

  zowel ingebouwde microfoon en camera beide aangevinkt
  dus daar ligt het niet aan


  Door Kees op 4 januari 2019

  Beste Geert,
  Helaas heb ik geen oplossing kunnen vinden voor jouw probleem. Echter, Support van Office heeft een handleiding gemaakt voor het opnemen van een diavoorstelling met gesproken tekst. Ik raad je aan om deze door te nemen en aan te houden. Mocht hierna het probleem zich blijven voordoen kun je het beste contact opnemen met Ondersteuning voor Office.

  Hier vind je de handleiding:
  https://support.office.com/nl-nl/article/een-diavoorstelling-opnemen-met-gesproken-tekst-en-tijdsinstellingen-voor-dia-s-0b9502c6-5f6c-40ae-b1e7-e47d8741161c

  Hier kun je contact opnemen:
  https://support.office.com/home/contact?ContactUsExperienceEntryPointAssetId=S.HP.Main

  Veel succes met het opnemen van jouw diavoorstelling, ik hoop dat het lukt! Groet, Kees.


  Door Anne op 8 januari 2019

  Hoi,
  Ik wil graag een nieuwsuitzending via uitzending gemist in mijn powerpoint plakken, maar ik moet deze eerst converteren naar een videobestand. Hoe doe ik dit?


  Door Kees op 9 januari 2019

  Hi Anne,
  Helaas is het niet mogelijk om deze uitzending te converteren naar een videobestand, omdat deze via de site uitzendinggemist.net wordt gestreamd vanaf NPO. Dergelijke websites worden vaak niet ondersteund door online videoconverters. Ik raad je daarom aan om in de PowerPoint een hyperlink naar de website te plaatsen, of (een fragment van) de uitzending op te nemen met een schermopname. Succes met de PowerPoint presentatie!


  Door Mike op 19 maart 2019

  Goedemiddag,
  Ik heb een template gemaakt met een ingeboude video element. Deze video wil ik eigenlijk kunnen invoegen door erop te klikken en dan een video te selecteren zodat ik voor elke presentatie een andere video kan invoegen maar toch 1 template kan gebruiken.
  Nu lukt dit niet, ik kan alleen de oude video verwijderen en een nieuwe invoegen, dit is alleen lastig gezien de andere elementen in de presentatie.
  Powerpoint 365


  Door Robbert | PowerPoint Designer op 19 maart 2019

  Dag Mike,
  het ingebouwde element, bedoel je dan een tijdelijke aanduiding op template-niveau bedoeld voor een video? Want de enige manier om in dit venster een nieuwe in te laden, moet je de bestaande video verwijderen, zodat het video venster weer zichtbaar is en er een nieuwe video kan worden ingeladen. Kan je iets concreter zijn over je template?
  Gr Robbert


  Door Mike op 21 maart 2019

  Ha Robbert,
  Ik bedoel inderdaad op template niveau. Ik heb een template gemaakt voor een intern mediascherm. Hierin zit een video die afgespeeld wordt. Deze video wil ik bij een nieuwe maand wijzigen. Uiteraard kan ik de video verwijderen en een nieuwe video invoegen maar ik hoopte dat het met een basiselement kon (aanklikken, video selecteren, en dan de huidige instellingen zoals formaat, sortering, vast gehouden werd.)
  Maar dat gaat dus niet


  Door Robbert | PowerPoint Designer op 25 maart 2019

  Dag Mike,
  helaas heb je gelijk, dit zal iets moeten zijn wat je handmatig moet doen. Wat je eventueel nog wel kunt doen is de animatie opties over kopiëren van de oude film naar de nieuwe, dus dan bedoel ik dat de video automatisch gaat afspelen of in een ‘loop’, etc. Wanneer je de oude video selecteert en dan ALT+SHIFT+C, kopieer je de animatie. Voeg de nieuwe video in, en dan ALT+ SHIFT+V. Dan plak je de animatie opties. Helaas het opknippen van een video of formaat (Hoogte + Breedte) kan hij niet overnemen.

  Gr Robbert


  Door Annemiek op 18 oktober 2019

  Hi,
  Ik wil graag een filmpje afspelen en tegelijkertijd een aantal foto’s “over” het beeld voorbij laten komen. Is dit mogelijk?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.