3D PowerPoint presentatie [nieuwe functie]
03 juli 2018 
4 min. leestijd

3D PowerPoint presentatie [nieuwe functie]

Sinds kort kun je een 3D PowerPoint presentatie maken. Deze update is beschikbaar voor Office 365-abonnees en wordt ook wel de creators update genoemd. Door 3D objecten toe te voegen aan je presentatie kun je een product van meerdere kanten uitlichten. Je kunt modellen 360 graden draaien of kantelen om een ​​specifiek kenmerk van een object weer te geven. Dit kan goed van pas komen als je bijvoorbeeld als bedrijf een specifiek product wilt presenteren, maar bijvoorbeeld ook als je grafieken op een dynamische manier wilt laten zien. Daarnaast kun je objecten uit de speciaal hiervoor gemaakte Remix3D-store gebruiken om een extra dimensie toe te voegen aan je presentatie.

In deze demo hebben we meerdere 3D objecten uit de Remix store aan de presentatie toegevoegd en hiermee een menu gemaakt. De objecten zijn individueel aanklikbaar. Door 3D objecten te combineren met 2D vormen zijn de opties en oplossingen voor PowerPoint presentatie eindeloos. Bekijk hieronder de 3D PowerPoint presentatie:

Zelf aan de slag met 3D

In een paar stappen voeg je eenvoudig 3D objecten toe aan je presentatie. We hebben een beknopte handleiding gemaakt, zodat je jouw eerste 3D presentatie in PowerPoint kunt gaan maken. Maak in drie stappen jouw eerste 3D PowerPoint presentatie!

1. Een model invoegen

Ga naar de tab invoegen en klik vervolgens op de knop 3D modellen. Kies invoegen ‘uit Onlinebronnen’. In het voorbeeld hebben wij gekozen voor de fiets. Je kunt ook naar de Remix3D-store, hier staan nog veel meer 3D objecten die bovendien gratis te gebruiken zijn. Behalve de standaard Windows objecten kun je ook je eigen 3D objecten invoegen. Kies in dat geval voor de optie ‘Uit bestand’. Een bestandstype dat goed werkt is .FBX.

3D PowerPoint presentatie

2. Het object in de juiste hoek plaatsen

Om het object in de juiste te plaatsen hebben we drie stappen uitgewerkt. Zie hieronder de stappen en daaronder de afbeelding voor meer informatie:

2.1 Het hele object om zijn as draaien door op het punt bovenaan het object te klikken.

2.2 De hoek van je object draaien door op de middelste knop te drukken, in te houden en te bewegen.

2.3 De buitenste punten gebruiken om het object groter en kleiner te maken.

3D PowerPoint presentatie - object

Ook kun je de standaard posities van PowerPoint gebruiken. Deze vind je in de bovenbalk onder de tab ‘Opmaken’.

3D PowerPoint presentatie - opmaken

3. 3D object laten bewegen

3.1 Net zoals op andere objecten in PowerPoint kun je aan 3D objecten ook een animatie toevoegen. Dit doe je door in de bovenbalk naar de tab ‘animaties’ te gaan. Klik op de animatie die je wilt gebruiken. Klik vervolgens op de tab ‘deelvenster animatie’ om het animatievenster te openen. Hier kun je kiezen of je je animatie wil laten afspelen op klik of meteen als de slide wordt getoond.

3D PowerPoint presentatie - tab animatie

3.2 Creëer een overgang door de slide te dupliceren.
Klik met je rechtermuisknop op de slide en klik vervolgens op Dia dupliceren.

Op de tweede slide kun je het objecten bewegen, draaien, vergroten of verkleinen.

Kies vervolgens in de tab  ‘Overgangen’ voor de overgang Morph. Het object draait nu vloeiend van zijn positie op slide 1 naar de positie op slide 2. Aan de rechterkant van de bovenbalk kun je de duur van de overgang aanpassen.

3D PowerPoint presentatie - overgangen

We horen graag of we je hebben kunnen helpen met basis van het gebruik van 3D objecten in PowerPoint. Veel plezier met het maken van jouw 3D PowerPoint presentatie en succes met het invoegen, bewerken, bewegen, slepen, draaien vergroten en/of verkleinen van de 3D objecten! Heb je nog vragen? Laat dan een bericht achter en dan antwoorden we zo snel mogelijk:)

Over de schrijver
Reactie plaatsen