Te weinig tijd voor het maken van een presentatie?
30 maart 2017 
2 min. leestijd

Te weinig tijd voor het maken van een presentatie?

Voor elke marketeer is het volgende wel herkenbaar: Je krijgt van je leidinggevende de opdracht om een presentatie te maken die morgen af moet zijn (eigenlijk gister al.) Een enorme uitdaging die veel stress kan opleveren.

De teksten (content) zijn nog niet duidelijk en je weet niet welke stijl vormgeving je nu weer moet gaan toepassen. Je begint met mailen en bellen om zoveel mogelijk juiste content te krijgen, waarmee je de presentatie kunt gaan vullen. Daarnaast maak je een nieuwe PowerPoint presentatie aan, waarin je de content plaatst en gaat beginnen met het vormgeven van de presentatie. Je hebt wel een aantal richtlijnen voor het design, maar het grootste gedeelte moet je toch zelf gaan verzinnen.

Je bent niet de enige

Gelukkig ben je niet de enige die te maken heeft met deze uitdaging. Veel marketeers hebben wij al kunnen helpen om tijd, stress en geld te besparen. Dit probleem geldt voor bedrijven met tien medewerkers, maar ook multinationals met duizenden medewerkers.

Wat kan je er aan doen?

Dat een presentatie snel gemaakt zal moeten worden, zal altijd zo blijven. Dat je achter de content aan moet gaan is ook niet iets dat makkelijk zal veranderen. Wat je wel kunt doen, is het design in een PowerPoint template vaststellen en een slide-bibliotheek maken. Daardoor heb je altijd een lay-out achter de hand in de huisstijl van het bedrijf. Wel zo fijn om niet elke keer helemaal van voor af aan te beginnen met het maken van je PowerPoint presentatie.

Wat is een PowerPoint template?

Veel bedrijven maken al gebruik van een PowerPoint template, maar dat is meestal niet meer dan wat tekst een, afbeelding en het logo van het bedrijf. Een goede PowerPoint template biedt veel meer dan dat. Alles dat je nodig hebt tijdens het maken van een professionele presentatie, kun je terugvinden in een goed PowerPoint template. Het zijn vooraf gemaakte slides die je eenvoudig kunt selecteren. Van huisstijl kleuren, tot video’s en tabellen die vooraf gemaakt zijn.

Meer informatie over een PowerPoint template? Lees dan hier verder

Wat is een slide-bibliotheek?

Vooraf gemaakte objecten kun je plaatsen in een slide-bibliotheek. Je kunt denken aan Iconen, een landkaart, verschillende soorten tabellen, grafieken op basis van Excel of één van de vele standaard objecten die je vaak gebruikt in een presentatie.

Meer informatie over een PowerPoint slide-bibliotheek? Lees dan hier verder

Bekijk hieronder het voorbeeld van een PowerPoint template met slide-bibliotheek

Wat levert het op?

Na het lezen van bovenstaande tekst en het bekijken van de video, hoop ik dat je het antwoord op de vraag “wat levert het op?” al weet. Zodra je een professioneel template hebt gecreëerd en daarnaast ook nog een slide-bibliotheek hebt met de belangrijkste objecten voor jouw presentaties, zal het maken van een presentatie een stuk eenvoudiger zijn.

Mooie en professionele slides staan voor je klaar in de huisstijl van jouw bedrijf. Tevens kun je objecten kiezen die voor jou van belang zijn. Niet meer vanaf 0 beginnen, maar je basis staat al voor geprogrammeerd. Je gaat eenduidige presentaties maken, de huisstijl wordt bewaakt en het zorgt uiteindelijk voor heel veel tijdsbesparing!

Heb je hulp nodig bij het maken van een PowerPoint template of slide-bibliotheek? Je kunt ons altijd bereiken via 010 – 3070841 of vul je gegevens in via het contactformulier.

Over de schrijver
Reactie plaatsen