Te weinig tijd voor het maken van een presentatie?
17 juli 2023 
2 min. leestijd

Te weinig tijd voor het maken van een presentatie?

Iedere marketeer herkent dit wel: je leidinggevende wil dat je last minute een presentatie maakt die voor morgen klaar moet zijn. Sterker nog, eigenlijk had de presentatie gisteren al klaar moeten zijn. Een enorme uitdaging die de nodige stress kan veroorzaken. De content is nog onduidelijk en je hebt nog geen idee welke stijl vormgeving je nu weer moet gaan toepassen. Je gaat daarom maar rond mailen en bellen en zoekt alles bij elkaar. Eindresultaat? Een nieuwe presentatie die weer daarvoor... 

Geloof ons, je bent niet de enige. Bij de meeste organisaties zweven er honderden verschillende presentaties voor. Dit probleem geldt voor bedrijven met tien medewerkers, maar ook multinationals met duizenden medewerkers. Maar wat doe je hieraan? Ik ben er om jullie te helpen! In deze blog lees je precies hoe je met weinig tijd toch een krachtige presentatie maakt die voldoet aan alle eisen van de organisatie, zonder dat er weer een compleet nieuwe PowerPoint presentatie wordt aangemaakt.

Wat kan je er aan doen?

Oké, we kunnen je niet beloven dat je nooit meer last minute een presentatie in elkaar hoeft te flansen, want dat zal altijd zo blijven. Hetzelfde geldt voor het achterhalen van de content. Wat je wel kunt doen, is het design in een PowerPoint template vaststellen en een slide-bibliotheek maken. Daardoor heb je altijd een lay-out achter de hand in de huisstijl van het bedrijf. Wel zo fijn om niet elke keer helemaal van voor af aan te beginnen met het maken van je PowerPoint presentatie.

Wat is een PowerPoint template?

Veel bedrijven maken al gebruik van een PowerPoint template, maar dat is meestal niet meer dan wat tekst een, afbeelding en het logo van het bedrijf. Een goede PowerPoint template biedt veel meer dan dat. Alles dat je nodig hebt tijdens het maken van een professionele presentatie, kun je terugvinden in een goed PowerPoint template. Het zijn vooraf gemaakte slides die je eenvoudig kunt selecteren. Van huisstijl kleuren, tot video’s en tabellen die vooraf gemaakt zijn.

Meer informatie over een PowerPoint template? Lees dan hier verder

Wat is een slide-bibliotheek?

Vooraf gemaakte objecten kun je plaatsen in een slide-bibliotheek. Je kunt denken aan Iconen, een landkaart, verschillende soorten tabellen, grafieken op basis van Excel of één van de vele standaard objecten die je vaak gebruikt in een presentatie.

Meer informatie over een PowerPoint slide-bibliotheek? Lees dan hier verder

Bekijk hieronder het voorbeeld van een PowerPoint template met slide-bibliotheek

Wat levert het op?

Na het lezen van bovenstaande tekst en het bekijken van de video, hoop ik dat je het antwoord op de vraag “wat levert het op?” al weet. Zodra je een professioneel template hebt gecreëerd en daarnaast ook nog een slide-bibliotheek hebt met de belangrijkste objecten voor jouw presentaties, zal het maken van een presentatie een stuk eenvoudiger zijn.

Mooie en professionele slides staan voor je klaar in de huisstijl van jouw bedrijf. Tevens kun je objecten kiezen die voor jou van belang zijn. Niet meer vanaf 0 beginnen, maar je basis staat al voor geprogrammeerd. Je gaat eenduidige presentaties maken, de huisstijl wordt bewaakt en het zorgt uiteindelijk voor heel veel tijdsbesparing!

Heb je hulp nodig bij het maken van een PowerPoint template of slide-bibliotheek? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Over de schrijver
Kies je voor PowerPoint of ga je toch voor Canva? En wat dacht je van Slidebuilder of Templafy? De keuzes tussen de vele software en tools wordt steeds moeilijker. Maar geen paniek! Voor al je vragen over verschillende software en tools ben je bij Etienne aan het juiste adres. Of je nu op zoek bent naar de voor- en nadelen of de grootste verschillen, Etienne zet alles voor je op een rijtje. Zo kan jij snel je keuze maken en scheelt het je weer een hoop uitzoek werk.
Reactie plaatsen