Slide deck in Powerpoint maken! Dit zijn de beste tips!
17 februari 2021 
2 min. leestijd

Slide deck in Powerpoint maken! Dit zijn de beste tips!

Ken je al die honderden verschillende versies van die ene PowerPoint presentatie? Ja, wij ook. Het is een struggle van iedere marketeer. Want hoe kunnen zij ervoor zorgen dat een medewerker zich houdt aan de huisstijlrichtlijnen van de organisatie? Ik heb het antwoord voor je: een slide deck! Een wat? In deze blog vertel ik je precies wat het is en waarom ook jij hier gebruik van wil maken!

Wat is een slide deck?

Slide deck is een andere term voor een template. Er is niet een eenduidig antwoord op de vraag waar de benaming vandaan komt voor slide deck, maar volgens diverse bronnen is de oorsprong van de term ontstaan in Silicon Valley.

Een slide deck is een set van verschillende vooraf opgemaakte slides. Meestal laat een marketeer een professioneel slide deck maken, waarna de medewerkers aan de slag kunnen met de slides. Dat zorgt ervoor dat iedereen slides in de huisstijl maakt en daardoor de uitstraling van de presentaties er veel beter uitziet.

Waaruit bestaat een PowerPoint slide deck?

Wij hanteren 12 slide PowerPoints voor een basis slide deck. Deze slides hebben we gekozen op basis van jarenlang onderzoek bij bedrijven in het MKB tot aan multinationals. Met deze set van slides kan iedere medewerker binnen een organisatie een indrukwekkende presentatie maken.

Onderstaande indelingen gebruiken we voor het slide deck:

 1. Titel slide
 2. Tekst + afbeelding slide (75% tekst 25% foto)
 3. Tekst + afbeelding slide (50% tekst 50% foto)
 4. Tekst + afbeelding slide (25% tekst 75% foto)
 5. Tekst slide
 6. Afbeelding slide
 7. Video slide
 8. Alleen titel slide
 9. Tekst + grafiek slide
 10. Grafiek slide
 11. Tekst + tabel slide
 12. Afsluiting slide

Zie hieronder op de afbeelding de voorbeeld slides die wij gebruiken voor een professioneel PowerPoint slide deck.

Slide deck PowerPoint

Deze basis van 12 slide PowerPoints worden door veel organisaties gebruikt. Wanneer je een stap verder wilt gaan kun je ook een slide-bibliotheek toevoegen aan het template. Een slide-bibliotheek bevat onder andere de volgende slides: Mockup’s, tabellen, grafieken, iconen en schema’s. Daarnaast kunnen er ook kant-en-klare slides worden toegevoegd zoals intro slides, agenda slides, voorstel slides of elke andere slide die je vaak gebruikt voor jouw organisatie.

Business case slide deck Bol.com

Hieronder zie je in de video hoe de slide deck, die we voor Bol.com hebben mogen maken, eruit ziet.

De voordelen van een PowerPoint slide deck

Marketeers werken vaak lang aan een brandbook waarin alle uitingen voor het bedrijf worden vastgelegd. Echter, zie je dat medewerker bij het maken van PowerPoint presentaties maar weinig aan de huisstijl denken en het een ratjetoe wordt van PowerPoints. Met als gevolg dat iedereen zijn eigen template maakt. Binnen de kortste keren zijn er tientallen zelfgemaakte templates die op de server rondslingeren. Met een slide deck PowerPoint voorkom je dat iedereen maar wat maakt. Vanuit de marketeer wordt de richtlijn bepaald voor het maken van professionele presentaties. Allemaal in de huisstijl van de organisatie. Doordat je al PowerPoint slides hebt voorgeselecteerd in het slide deck kunnen de medewerkers eenvoudig presentaties maken. Ze zullen daardoor sneller een presentatie kunnen bouwen. Dat zal op jaarbasis enorm veel tijd besparen, die goed kan worden gebruikt voor andere projecten in de organisatie.

Hoe maak je een PowerPoint slide deck?

We hebben een video gemaakt, waarmee je zelf een slide deck kunt maken in PowerPoint. Wij noemen het op de achter kant bouwen aan je presentatie. In deze video geeft onze designer een korte uitleg over hoe jij jouw slide deck PowerPoint zelf kunt gaan bouwen.

Wil je een handleiding voor het maken van een complete presentatie?
Klik dan op deze link om naar ons blog te gaan: “PowerPoint maken in 12 stappen” 

Slide deck PowerPoint plug-in

Het kan zijn dat jouw professionele slide deck ergens op de server beland en dat het alsnog niet wordt gebruikt. Daar hebben wij een oplossing voor bedacht en dat is de PowerPoint plug-in Slidebuilder. Wanneer je deze plug-in installeert, krijg je vijf extra knoppen in PowerPoint toegevoegd. Onder die knoppen vind je jouw template en slide-bibliotheek. De tool kun je bij iedere medewerker op de computer installeren, zodat ze altijd toegang hebben tot de PowerPoint slides die jij hebt geselecteerd.

Wil je meer informatie over de slide deck plug-in? Klik dan hier voor meer informatie

Over de schrijver
Kies je voor PowerPoint of ga je toch voor Canva? En wat dacht je van Slidebuilder of Templafy? De keuzes tussen de vele software en tools wordt steeds moeilijker. Maar geen paniek! Voor al je vragen over verschillende software en tools ben je bij Etienne aan het juiste adres. Of je nu op zoek bent naar de voor- en nadelen of de grootste verschillen, Etienne zet alles voor je op een rijtje. Zo kan jij snel je keuze maken en scheelt het je weer een hoop uitzoek werk.
Wat is slide deck en wat is de functie ervan? – Business updates
Door

Wat is slide deck en wat is de functie ervan? – Business updates

op 27 Jul 2021

[…] goed, waarom zou je als bedrijf nu een slide deck nodig hebben? Ten eerste kan een slide deck ervoor zorgen dat je uitstraling coherenter wordt. Omdat al […]

Wat is slide desk en hoe zet je het in? – Webburo Lemmer
Door

Wat is slide desk en hoe zet je het in? – Webburo Lemmer

op 02 Sep 2021

[…] met een paar tips kun je al heel snel een mooie Powerpoint presentatie maken. Wat dacht je van een Slide desk van PPT Solutions? Als deze term je onbekend voorkomt ben je hier aan het juiste adres, want we […]

Reactie plaatsen