arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is Prezi?

Prezi is een presentatietool die in 2009 als tegenhanger van Microsoft PowerPoint op de markt is gebracht. De oprichters zijn Peter Arvai, Péter Halácsy, en Adam Somlai-Fischer. Zij vonden presentaties die ze zagen erg saai. Ze hebben Prezi ontwikkelt om daar verandering in te brengen. Ze hebben een duidelijke missie: we willen een nieuwe manier uitvinden hoe mensen kennis kunnen delen, verhalen vertellen, en andere mensen kunnen inspireren met een presentatie. Volgens de website van Prezi zijn er sinds 2009 75 miljoen gebruikers die gezamenlijk 260 miljoen prezi’s hebben gemaakt.

Eigenschappen van Prezi

Waar PowerPoint bekend staat om de slides, wil Prezi je het idee geven dat je als het ware een groot canvas hebt, waarop je jouw informatie plaatst. Door op verschillende delen in te zoomen, neem je de toehoorder mee in jouw verhaal. Op het einde kun je het grote plaatje laten zien zodat je een duidelijk overzicht creëert en een samenvatting kunt geven van het onderwerp van de presentatie. De presentatietool wordt ook wel vergeleken met een mindmap, omdat het een eindeloze canvas kan zijn met ideeën en inspiratie. De presentatie waar je aan werkt staat online, zodat je er overal gemakkelijk bij kunt. Je kunt tegen betaling ook offline werken met Prezi.

Prezi vs. PowerPoint?

In een blog die we voor Frankwatching schreven vergeleken we PowerPoint vs Prezi en vs Keynote. We schreven dit stuk omdat er veel artikelen verschenen over de PowerPoint killer: Prezi. Alle eigenschappen van de drie programma’s zijn onderzocht en op papier gezet. Daarnaast is er onderzocht wat de bedrijven in de toekomst van plan zijn. Onderstaande tabel is een beknopt overzicht van alle voor- en nadelen van de presentatietools. De voor- en nadelen van PowerPoint, Prezi en Keynote: Prezi Wil je meer weten over de eigenschappen van Prezi, PowerPoint of Keynote? Lees dan het blog door dat is gepubliceerd op Frankwatching.  Blog: Wat is de beste presentatietool?
Allyssa
Door

Allyssa

op 06 Feb 2019

Ik snap hem no Ik snap hem nog niet

Kees
Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies