arrow_drop_up arrow_drop_down
Prezi specialist

Prezi specialist

Prezi specialist ben je niet zomaar. Het is een visueel programma en je kunt snel effecten toevoegen aan een presentatie. Ga je als marketeer aan de slag met een Prezi presentatie en je wilt een template maken voor je bedrijf, dan zal je merken dat het programma een stuk ingewikkelder is.

Over het bedrijf Prezi

Het programma is in 2009 ontworpen door Peter Arvai, Péter Halácsy en Adam Somlai-Fischer. Op dit moment heeft Prezi 75 miljoen gebruikers en zijn er meer dan 260 miljoen prezi presentaties gemaakt. Zij hebben wilden presentatie software maken waarbij het visuele gedeelte erg belangrijk is. Volgens hun onderzoek is 90% dat in je brein zit, afkomstig van wat je ziet. Prezi is te gebruiken voor individuen, maar ook voor bedrijven. (Bron: Website www.prezi.com)

De Prezi Specialist

In Nederland zijn er een aantal presentatie specialisten die zich volledige hebben gespecialiseerd in Prezi. Meestal ZZP-ers, maar ook enkele (kleinere) ontwerp- en presentatie bureaus. Een aantal jaren geleden waren zij overtuigd van het feit, dat Prezi de PowerPoint killer is. Echter zie je steeds meer dat deze bedrijven ook PowerPoint aanbieden, of zelfs met Prezi zijn gestopt. Het is makkelijk om snel iets aantrekkelijks te maken in Prezi, maar om een template te maken in de huisstijl van een bedrijf blijkt in de praktijk erg lastig. Wil je meer weten over de verschillen tussen Prezi, PowerPoint en Keynote? Bekijk dan onze blog over de beste presentatie software van dit moment!

Scholen en Prezi

Op veel scholen is Prezi ook een tijd lang gebruikt. Leerlingen konden in korte tijd visueel een aantrekkelijke presentatie maken. De concurrentie heeft niet stilgezeten (PowerPoint) en heeft het ook makkelijker gemaakt om eenvoudig een visueel aantrekkelijke presentatie te maken. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om een mooie presentatie te maken. Een ander voordeel voor het programma PowerPoint, is dat het standaard wordt meegeleverd op Windows computers.

Conclusie

Een Prezi specialist kom je het laatste jaar al veel minder tegen. PowerPoint is misschien wel wakker geschud door Prezi en innoveert door met het programma. Daardoor is het makkelijke om mooie presentaties te maken en zijn de mogelijkheden eindeloos om een doelgerichte, professionele presentatie te maken.
Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies