arrow_drop_up arrow_drop_down
Prezi expert

Prezi expert

Prezi expert is een woord dat sinds 2009 bestaat, omdat Prezi in dat jaar werd opgericht. Veel presentatiebouwers waren direct nieuwsgierig naar het programma, omdat je erg makkelijk en snel een visuele presentatie kunt maken. De term “PowerPoint killer” was al snel geboren.

Wat is het voordeel van Prezi?

De makers van Prezi hebben een tool gemaakt waarmee je als het ware op één groot canvas werkt. Je kunt op verschillende plaatsen op het Canvas inzoomen en vervolgend weer uitzoomen. Dat geeft een visueel effect, waarmee je de aandacht trekt bij de toehoorders van de presentatie. Je kunt zelf het pad bepalen dat je bewandelt in het Canvas.

Wat is het nadeel van Prezi?

Eenvoudig en snel mooie effecten toevoegen is waar Prezi om bekend staat. Wanneer je echter een presentatie in huisstijl van een bedrijf wilt maken, blijkt het een stuk minder makkelijk om met het programma te werken. Een template waar alle medewerkers in kunnen werken is erg lastig, omdat het zoom-effect verwarring kan brengen in de presentatie. Tevens is het lastig om afbeeldingen te bewerken en op een correcte manier in het programma toe te passen. Daarnaast is het gebruik van bulletpoints niet eenvoudig te gebruiken.

Is er nog een Prezi Expert?

PowerPoint werd volgens de Prezi expert werd gekilled in de jaren 2009 en 2010. Echter heeft het programma de laatste jaren aan populariteit verloren. Enerzijds doordat het programma zijn beperkingen heeft in het maken van een presentatie in de huisstijl. Anderzijds omdat PowerPoint misschien wel wakker is geschud door de Prezi expert. Alle functionaliteiten die Prezi bevat, zijn inmiddels ook in PowerPoint verwerkt. Dat wil zeggen dat het ook mogelijk is om een Canvas te maken in PowerPoint en in- en uit te zoomen. Een typische Prezi presentatie maak je dus ook met PowerPoint. Wij maakte met kerst een PowerPoint die een aantal jaren geleden alleen door een Prezi expert gemaakt kon worden. Daarmee laten we zien dat de mogelijkheden in PowerPoint eindeloos zijn. Bekijk hier de presentatie
Reactie plaatsen
Wij gebruiken Cookies