4 voordelen van een bedrijfspresentatie template in je organisatie!
15 november 2019 
4 min. leestijd

4 voordelen van een bedrijfspresentatie template in je organisatie!

Ben jij nog niet overtuigd van de toegevoegde waarde van een bedrijfspresentatie template? Na het lezen van deze blog weet ik zeker dat je zo snel mogelijk wil gaan starten met het maken, of laten maken van een professionele PowerPoint template voor je organisatie. Allereerst wil ik de voordelen van een goede template met je delen. Hierna wil ik je meer vertellen over het gebruik van gratis PowerPoint templates en waarom ik je zou adviseren deze niet te gebruiken, maar juist een PowerPoint template op maat te laten maken. Laten we snel beginnen!

#1 Eenduidige huisstijl binnen de organisatie

Een doorn in het oog van veel marketeers is het gebruik van verschillende bedrijfspresentatie templates die zijn gemaakt door meerdere medewerkers binnen het bedrijf. Deze templates zijn vaak op de meest creatieve manier in elkaar gezet en komen niet overeen met de huisstijlregels die door de organisatie zijn opgesteld. Met een professionele op maat gemaakte PowerPoint template kan iedere werknemer gemakkelijk een mooie presentatie maken in de huisstijl. Bekijk hieronder de video van de bedrijfspresentatie template die wij voor de NS hebben gemaakt.

TIP: Een gratis PowerPoint template die je op het internet hebt gevonden zal nooit helemaal aansluiten op de huisstijl van jouw organisatie. Dit komt omdat deze templates zijn gemaakt om weg te geven aan iedereen. Je kunt daarom beter een template zelf of op maat laten maken.

#2 Indruk maken met je presentatie

Je bent op weg naar een potentiële klant en hebt een goed verhaal voorbereid. Je bent er helemaal van overtuigd dat het product of de dienst die jij verkoopt het probleem van deze organisatie gaat oplossen. Super! Aan jou de taak om een onvergetelijke en professionele indruk achter te laten. Dit gaat je lukken met een bedrijfspresentatie in PowerPoint. Het doel van een goede bedrijfspresentatie template is dat je indruk gaat maken en het vertrouwen van deze nieuwe potentiële klant kunt winnen.

Wat denk jij? Zou je dit met de onderstaande slide voor elkaar kunnen krijgen? Ik denk van wel! 😉

TIP: Een gratis PowerPoint template is voor iedereen gemaakt en zal nooit geheel aansluiten bij jouw verhaal. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan en de template naar wens maken, maar dit kost tijd en tijd kost geld. Je kunt er ook voor kiezen om de template te laten maken. In dat geval wordt er naar jouw wensen geluisterd en zal de bedrijfspresentatie template volledig bij jouw verhaal aansluiten.

#3 Op je doelgroep inspelen

Heb je wel eens een presentatie gegeven waarbij je aan het einde een reeks vragen moest beantwoorden? En moest je toen handmatig van slide 50 naar 20 klikken? Heel vervelend natuurlijk. Met een goede bedrijfspresentatie template kun je direct inspelen op de verschillende vraagstukken van je publiek. Je kunt het verhaal afstemmen per doelgroep, zodat je gemakkelijk de juiste informatie aan de juiste persoon kunt laten zien. Met een interactieve presentatie template kun je dus eenvoudig op de verschillende doelgroepen inspelen binnen je publiek. Je presentatie wordt hierdoor een stuk professioneler en dus overtuigender.

Hieronder vind je een voorbeeld van een interactief menu. Hiermee kun je delen van de presentatie overslaan en direct hetgeen laten zien waar je doelgroep op dat moment behoefte aan heeft.

TIP: Een gratis PowerPoint template klinkt geweldig, maar wist je dat deze vaak moeilijk aanpasbaar zijn? Het kost je veel tijd om de template geheel naar wens te maken en daar zit je vast niet op te wachten. Tevens is er meer dan basiskennis voor nodig om een interactief menu te maken in een gratis template. Gelukkig maken wij professionele PowerPoint templates waarin een interactief menu zit verwerkt. Neem contact met ons op om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn.

#4 Altijd de juiste slides

Bij de meeste bedrijven zien we dat hun zelfgemaakte presentatie template bestaat uit een aantal slides. Deze template is echter vaak niet goed ingericht waardoor medewerkers van de organisatie nog steeds veel vrijheid krijgen om de template aan te passen. De eerste versie wordt op de server opgeslagen en vervolgens weer gebruikt door een andere medewerker die ook weer zijn eigen variant maakt. Met een professionele PowerPoint template kan iedereen de juiste slides oproepen en bewerken om zo een indrukwekkende presentatie te maken in een handomdraai. Belangrijk is ook dat hier te allen tijde de huisstijlregels van de organisatie worden gehanteerd.

Hieronder een bedrijfspresentatie voorbeeld video van een PowerPoint template:

Maak je nieuwe PowerPoint template eigen

Wil je zelf aan de slag gaan met een bedrijfspresentatie template? Hier heb je wat tips! Binnen PowerPoint kun je vooraf gedefinieerde PowerPoint thema’s oproepen die gemakkelijk naar wens zijn aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren, lettertype en effecten op alle slides wijzigen. Lees het volledige blogbericht over hoe je een PowerPoint thema maakt hier. Daarnaast geven we in het aangegeven blogbericht ook een gratis PowerPoint template weg. Snel lezen dus! 😊

TIP: Zet je template, maar ook iconenset en beeldbank in onze PowerPoint Plug-in Slidebuilder. Met Slidebuilder krijgt iedereen binnen de organisatie direct toegang tot veelgebruikte slides die in huisstijl zijn opgemaakt. Zo zijn medewerkers gemakkelijk in staat mooie presentaties te maken. Ook worden er gebruikersinstructies op elke slide gezet om het niveau van elke medewerker omhoog te brengen. Ten slotte krijg je toegang tot onze support platform waarop je direct vragen kunt stellen aan professionele PowerPoint designers.

Bekijk hieronder hoe de medewerkers van DCMR voortaan gemakkelijk presentaties kunnen maken:

Een bedrijfspresentatie op maat laten maken

Een goede presentatie template maken kost tijd en energie. Iets wat we maar al te graag aan andere zaken willen besteden. Ook een gratis PowerPoint template van het internet klinkt in eerste instantie goed, maar je zult op de lange termijn merken dat hier allerlei beperkingen aan zitten, zoals bijvoorbeeld de aanpasbaarheid van kleuren en het design van de slides. Laat daarom je professionele PowerPoint template maken door ons, PPT Solutions. Wij luisteren naar je wensen en verwerken je huisstijl in het design van de presentatie.

>>> Bekijk voorbeelden van bedrijfspresentaties die wij hebben gemaakt

Contact opnemen

Ben jij benieuwd wat er allemaal mogelijk is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en laat één van onze PowerPoint experts je meer vertellen over de beschikbare opties!

Over de schrijver
Als er iemand is die alles, maar dan ook écht alles weet over PowerPoint dan is het Ferry. Met zijn passie voor het vak en een hoog niveau aan expertise weet hij keer op keer weer een verbluffende presentatie neer te zetten. Van een next level design tot aan alle ins en outs, hij weet precies wat er nodig is om een boodschap succesvol over te brengen. Maar naast dat hij precies weet wat je nodig hebt, zorgt hij ervoor dat je geïnspireerd raakt door de tofste presentaties. Kortom, voor al je vragen, tips & tricks én inspiratie is Ferry de juiste persoon. Hij is niet voor niets dé PowerPoint expert van PPT Solutions!
Reactie plaatsen