arrow_drop_up arrow_drop_down

‘Standaard slide’
PowerPoint geheimen

Hierboven zie je het standaardbeeld van een slide. Niet echt een fraai gezicht, hè? Toch is dit een beeld dat we veel tegenkomen in de praktijk. Iedereen heeft wel eens met PowerPoint gewerkt en kan dus in principe een PowerPoint maken. Of het nou voor een spreekbeurt over olifanten in groep 8 was of tijdens een meeting vorige week; enige basiskennis is meestal wel aanwezig. Toch zijn er weinig mensen die echt weten hoe met PowerPoint om te gaan en wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Bij PPT Solutions verrassen wij onze klanten keer op keer met een inspirerende en creatieve presentatie. Hoe wij dat doen? Onderstaand onthullen wij 5 geheimen van PowerPoint.

1. Interactieve presentaties

Chronologisch door de hele presentatie heen klikken is niet nodig. Het is super onhandig wanneer je bij slide 60 bent, terug te moeten naar slide 23 omdat iemand een vraag heeft daarover. Daarom zijn de presentaties die wij maken interactieve presentaties. Door middel van een menu kun jij kiezen wat relevant is op het moment van presenteren.

 2. PowerPoint Animaties

Veel mensen denken dat je alleen met Adobe Flash mooie animaties kunt maken. Dit is niet waar! Ook met PowerPoint kun je mooie dingen illustreren en animeren met het gebruik van verschillende vormen.

 

3. Van PowerPoint naar YouTube

Het kan gebeuren dat je een presentatie die je gemaakt hebt in zijn geheel wil laten zien en afspelen. Dan kun je er voor kiezen om heel gemakkelijk een filmpje te maken van jouw creatie. Dit doe je middels de functie ‘exporteren’ wanneer je links bovenaan in je scherm onder ‘bestand’ kijkt. Dit filmpje kun je dan vervolgens uploaden naar YouTube. Een leuk voorbeeld hiervan is de trailer voor onze workshop:

4. Van PowerPoint naar internetpagina

Bovenstaande optie is leuk, maar wat nou als je een mooie interactieve presentatie hebt gemaakt? In een filmpje gaat alle interactiviteit verloren, je kunt immers niet meer klikken. Het is ook mogelijk om je PowerPoint-presentatie om te zetten naar HTML. Op deze manier is het nog steeds mogelijk keuzes te maken online.

5. iPad presentatie

Tegenwoordig wordt er ook veel gewerkt met iPads, vooral in sales functies. Daarom bestaat er ook de mogelijkheid om jouw presentatie om te bouwen zodat hij op een iPad ook goed werkt. Nooit meer zeulen met je laptop, overal je tablet mee naar toe! PowerPoint werkt namelijk prima op de iPad. 

Benieuwd wat wij allemaal doen met PowerPoint? Bekijk meer PowerPoint voorbeelden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken Cookies