Structuur in een PowerPoint presentatie - PPT Solutions
Wij gebruiken Cookies

Structuur in je presentatie

Maak het verhaal concreet

Lees meer

Schrijven van de verhaallijn

Schrijf de verhaallijn van jouw presentatie 

Winnen met jouw presentatie

Imponeer de doelgroep met een indrukwekkende presentatie 

De doelgroep

Stem de presentatie af op de doelgroep 

Nieuwe ideeen 

Laat de brainstormsessie voor nieuwe inzichtingen zorgen.

Juiste structuur 

De structuur van de presentatie geeft rust bij het presenteren  

PowerPoint presentatie 

Laat een indrukkewekende presentatie jouw verhaal ondersteunen.

Bekijk hier een videodemonstratie: 

Probeer het nu

PowerPoint als ultiem communicatiemiddel

Voordat we beginnen met het design van een presentatie, is het van groot belang dat het verhaal logisch is opgebouwd en dat er goed over de inhoud is nagedacht. We zien vaak dat PowerPoint (óf Prezi, óf Keynote) al open staat, wanneer het verhaal nog geschreven moet worden. Wanneer je dit doet sla je een aantal belangrijke stappen over. Wij helpen je bij het nemen van deze belangrijke eerste stappen, zonder gebruik van PowerPoint.

Ik wil een logische opbouw!

Als we onze klanten helpen bij het ontwikkelen met effectieve inhoud voor de presentatie, dan bedenken we samen de boodschap die moet worden overgedragen. Dat doen we door middel van de WHY (doel bepalen), WHAT (communicatievorm bepalen) en HOW (de uitvoering) vragen. Het scheiden van het denken en het maken van de presentatie is de eerste stap naar een professionele presentatie.

Ik wil een effectieve presentatie!

Voordat we beginnen met het bepalen van de hoofdstructuur en voor het schrijven van de inhoudt, stellen we eerst de volgende vragen:

  • Waarom wil je deze presentatie geven?
  • Wat zijn de doelstellingen die je wilt bereiken?
  • Wat is de boodschap die je wilt communiceren?
  • Wie is de doelgroep en wat is hun kennisniveau?

Ik wil een goede structuur!

We nemen graag samen met jou de volgende stappen:

1. Voorbereiding

We gaan ons inlezen in het bedrijf en onderzoeken hoe de presentaties op dit moment worden gegeven.

Neem contact met ons op!

2. Brainstormsessie op locatie 

Gezamenlijk gaan we de doelstellingen en de doelgroep bepalen. Aan de hand van deze informatie gaan we de inhoud van de presentatie vaststellen en nadenken over de visualisatie. Teksten worden zoveel mogelijk geminimaliseerd en gevisualiseerd. Een dergelijke sessie duurt gemiddeld 3-4 uur.

Ik wil een brainstormsessie!

3. Inhoud naar essentie terugbrengen

Per slide stellen we vast of de gekozen doelstellingen hiermee worden behaald en welke conclusie de doelgroep hieruit moet trekken. Daarnaast wordt vastgesteld welke visualisatietechniek we gaan hanteren.

Ik wil doelstellingen behalen!

Enkele reacties van de klant 

We have got an overkill of presentations today. To use a PowerPoint as an effective communication tool is an unique skill. We have worked with PPT Solutions as Heras and they helped us to build an effective PowerPoint which has been used in a lot of presentations in our company. Danny (PPT Solutions) has the skills and the experience to set up a good PowerPoint which helps to get the message across.

Dennis Gouka,Managing Director, Heras

De vraag aan Reginald was: "we hebben wat slides die we graag willen professionaliseren, kun je daar bij assisteren". Dat hebben we geweten. Stap voor stap heeft Reginald duidelijk gemaakt dat je strategische boodschap op orde moet zijn voor dat je gaat communiceren in presentaties. Het eindresultaat is een presentatie waarin onze visie tot uiting komt. Missie meer dan geslaagd!

Martijn Schaap, Business Opportunity School

De doelgroep overtuigen en inspireren met jouw verhaal? 

Neem contact met ons op!


Je kunt ons ook bellen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw presentatie? Vul dan het formulier in en wij nemen spoedig contact met je op. We kunnen een afspraak maken om bij jullie op kantoor de mogelijkheden te bespreken. Je mag uiteraard ook bij ons langs komen. Ik hoop je snel te zien!

Bellen = Sneller

Heb je al een dringende vraag? Bel ons op:

010 - 307 08 41