Page content

Wat is een PowerPoint sjabloon?

Wat is een PowerPoint sjabloon?

Wanneer je kritisch kijkt naar het proces waarop de meeste PowerPoint gebruikers een presentatie gaan maken, vallen een aantal zaken op. Tijdens het proces is vaak het geval, dat gebruikers beginnen met het formuleren van de inhoud. Tegelijkertijd worden vaak de slides opgemaakt en ‘gedesigned’. Het lastige hieraan is, dat als je zowel over de inhoud als over de vormgeving moet gaan nadenken, het maken van een presentatie een behoorlijk tijdrovende klus wordt. De PowerPoint sjablonen van bedrijven zijn vaak niet meer dan een achtergrondafbeelding met een logo.

Een oplossing voor dit probleem is het gebruiken van een gebruiksvriendelijke en volledig sjabloon met alle benodigde indelingen. Ook wel bekend als PowerPoint sjabloon. Dit stelt een gebruiker namelijk in staat om vrij eenvoudig bijvoorbeeld nieuwe teksten, afbeeldingen, grafieken, tabellen en video’s toe te voegen. Dit zonder dat het design of de huisstijl wordt aangetast.

Wanneer gebruik je een PowerPoint sjabloon?

Werk je met meerdere personen aan presentaties voor je bedrijf? Dan resulteert een PowerPoint sjabloon in winst in efficientie. Buiten de tijdswinst die wordt behaald is het behoud van huisstijl een belangrijke reden om te werken met PowerPoint sjablonen. Een PowerPoint sjabloon is een template dat gebruikt kan worden om presentaties te maken in PowerPoint. Het doel hierbij is, om dit document zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, zodat gebruikers zelf niet na hoeven te denken over de vormgeving, maar zich puur bezig houden met de inhoud van de presentatie.

Wat betekent het woord ‘PowerPoint sjabloon’

Het woord ‘sjabloon’ betekent ook wel ‘PowerPoint-template’. Het is dus een vooraf opgemaakt, in te vullen document in PowerPoint.

Uitleg toepassing PowerPoint sjabloon

Een bedrijf heeft vaak een huisstijl. Veelal vastgelegd in een huisstijl-handboek. Hierin wordt voor het gehele bedrijf afgesproken hoe het logo eruit ziet, welke kleuren men gebruikt, wat voor afbeeldingen, welke vormen, enzovoorts. Vaak is het daarna de uitdaging dat medewerkers zich ook daadwerkelijk aan deze regels houden. Een PowerPoint sjabloon biedt hierbij de uitkomst.

In het sjabloon worden namelijk allerlei huisstijl-regels vastgezet. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

 • Het lettertype
 • Het kleurgebruik
 • De vormentaal (rechthoeken, rondjes, driehoeken etc.)
 • De plaats van het logo
 • Een vaste plaats voor teksten
 • Een vaste onderbalk
 • Enzovoorts.

Een goed PowerPoint sjabloon bevat daarnaast allerlei indelingen die vaak in de praktijk worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan:

Sjablonen kunnen in PowerPoint volledig naar wens worden ingericht. Zo kunnen bijvoorbeeld de lettertypen, huisstijlkleuren en ook de plaats van de diverse objecten worden vastgezet. Wanneer men een grafiek invoegt, wordt deze automatisch in de juiste kleuren toegevoegd.

Wij maken diverse indelingen, die vervolgens als uitgangspunt gebruikt kunnen worden. Zoals:

 • Een voorpagina
 • Een inhoudsopgave
 • Tekst + beeld (25% – 75%)
 • Tekst + beeld (75% + 25%)
 • Afbeeldings-slide
 • Grafieken-slide
 • Tabel-slide
 • Video-slide
 • Afsluiting

Het grote voordeel van het werken met een sjabloon is dat alle medewerkers in dezelfde stijl presentaties maken. Dit zorgt er dus voor dat je als bedrijf meer eenduidige presentaties krijgt, die conform zijn met de uitstraling van de rest van de huisstijl-uitingen van het bedrijf. Daarnaast kan een goed sjabloon een enorme tijdsbesparing opleveren, aangezien medewerkers zich alleen maar bezig hoeven te houden met de inhoud van hun verhaal.

4 verschillende PowerPoint sjablonen

Video demonstratie PowerPoint sjabloon

Ook voor uw bedrijf een gebruiksvriendelijk PowerPoint sjabloon laten maken? Neem direct contact op!

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is een PowerPoint sjabloon?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.