Page content

PowerPoint Lay-out

PowerPoint Lay-out

De PowerPoint lay-out is belangrijk om een inspirerende presentatie te maken. Als je een afbeelding in PowerPoint toevoegt krijg je al een aantal ontwerp ideeën zodat je een mooie lay-out kunt maken. Rechts in beeld verschijnen een aantal opties. Als je er een aanklikt dan heb je binnen no-time een ontwerp staan. Het nadeel daarvan is dat het voor eenmalig gebruik is.

Daarnaast wil je dat er binnen de organisatie niet tientallen verschillende PowerPoint presentaties rond slingeren, maar eén huisstijl waar iedereen in kan werken.

Lay-out maken in een PowerPoint template

Een PowerPoint lay-out zorgt voor overzicht. Alle content is aanpasbaar in de slides,  maar je houdt constant dezelfde stijl van de presentatie intact. Wanneer je een presentatie geeft is dit vaak een eerste indruk van jezelf en het bedrijf waar je voor werkt. Daarom wil je uiteraard een professionele presentatie.  Een lay-out of template kan daar erg behulpzaam bij zijn. Het is essentieel om aandacht aan de opzet en het uiterlijk van je PowerPoint presentatie te besteden. Een PowerPoint lay-out is de basis van jouw PowerPointpresentatie. Een template bestaat vaak uit verschillende slides. Voorbeelden van slides die wij gebruiken bij het maken van een lay-out zijn: een titelslide, inhoudsopgave, beeld en tekst gelijk of alleen beeld. De verdelingen kun je opdelen in 25% tekst, 75% beelden of andersom. Wat ook veelgebruikte slides zijn en daarom goed in een template passen zijn de volgende: grafieken diagrammen slides, tabel slides of een leuke toevoeging namelijk een video slide.

Bekijk hieronder het voorbeeld van een PowerPoint template voor Sportvisserij Nederland:

Wil je meer weten over het project van Sportvisserij Nederland? Klik dan hier voor meer informatie.

De voordelen van een Lay-out

Een belangrijk voordeel van een juist opgemaakte lay-out of template is dat het je tijd bespaart. Tijd die je vaak kwijt bent aan het rechtzetten van foto’s of de juiste kleuren terugvinden win je terug met een PowerPoint lay-out. Invoegen van content en gegevens zal je op deze manier makkelijker afgaan. En iets aanpassen in je lay-out blijft natuurlijk altijd mogelijk. Verder is het ook gemakkelijk te gebruiken en de gebruikers hoeven niet meer na te denken over de vormgeving, maar kunnen zicht focussen op de inhoud. De huisstijl bewaak je omdat alleen binnen een vast stramien te wijzigen is. Zo werkt iedereen in dezelfde huisstijl en creëer je eenduidigheid.

Wil jij ook een PowerPoint template voor jouw bedrijf? Klik dan hier voor meer informatie

Comment Section

0 reacties op “PowerPoint Lay-out

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.