De 10 Beste Websites Van 2018 Voor Perfecte Stockfoto's!
10 juli 2017 
7 min. leestijd

De 10 Beste Websites Van 2018 Voor Perfecte Stockfoto's!

Goede foto’s zijn essentieel voor een indrukwekkende PowerPoint presentatie. Presentaties waarin foto’s staan die zoveel mogelijk zelf zijn genomen, maken het verhaal persoonlijk. Indien je zelf geen goede foto’s beschikbaar hebt, dan kun je via Google search heel veel foto’s vinden, maar de kwaliteit laat nog al eens te wensen over. Het is natuurlijk het beste om zelf mooie afbeeldingen te maken en deze aan de presentatie toe te voegen, maar als je deze niet hebt, kun je de presentatie met stockfoto’s vullen. Wij hebben een aantal sites opgezocht waar je goede foto’s kunt vinden. Het gaat om gratis en betaalde websites.

123RF is een betaalde digitale mediabibliotheek die een breed scala aan commerciële en redactionele beelden, videobeelden, audioclips, logo ontwerpen en illustraties biedt. Vanaf het  begin in 2005 is 123RF uitgegroeid tot wereldwijde leverancier van content.

Stockfoto's

Op Pixabay download je gratis afbeeldingen uit een bibliotheek van meer dan 1.000.000 foto’s, illustraties en vectorafbeeldingen die publiek domein zijn. Tot een bepaalde resolutie zijn de afbeeldingen gratis te downloaden.

Freeimages werd gelanceerd in februari 2001 als een alternatief voor dure stockfoto’s. Het idee was om een site te creëren, waar creatieve mensen hun foto’s uitwisselen voor inspiratie of werk. Er zijn meer dan 2.500.000 geregistreerde gebruikers en ongeveer 400.000 foto’s online. Een gedeelte van deze foto’s is gratis beschikbaar.

Stockfoto's

In een goede presentatie wil je goede stockfoto’s. Fancy Crave wil beelden aanbieden die emotioneel gedreven zijn en een verhaal vertellen. Elke dag zijn er twee nieuwe foto’s beschikbaar die je kunt downloaden. Elke foto is gelicenseerd onder CC0, wat betekent dat je ze commercieel gratis kunt gebruiken.

Gratis stockfoto's

Alle gepubliceerde foto’s op Unsplash kunnen gratis gebruikt worden. Je kunt ze gebruiken voor commerciële en non-commerciële doeleinden. Je hoeft geen toestemming te vragen of credit aan de fotograaf of Unsplash te geven, hoewel dat wel wordt gewaardeerd.

Stockfoto's

Getty Images creëert, distribueert en licentieert stockfoto’s, creatieve rights managed beelden, redactionele beelden, video-, muziek- en multimediaproducten. Dit doen zij door middel van verschillende merken, waaronder iStock en Thinkstock.

Stockfoto's

Istock is een onderdeel van Getty Images. iStock is een belangrijke plek voor creatieve professionals, die met behulp van voordelige content een grote impact kunnen maken. Zij geloven dat beeldmateriaal in staat is om de wereld in vervoering te brengen. Klanten verdienen de beste content, daarom zijn ze trots op het aanbod, bestaande uit miljoenen unieke beelden.

Stockfoto's

Shutterstock is een technologiebedrijf en heeft één van de grootste en meest levendige tweezijdige markt opgezet voor creatieve professionals om content te licentiëren – waaronder afbeeldingen, video’s en muziek – alsook innovatieve middelen die het creatieve proces bevorderen.

Stockfoto's

Adobe is vooral bekend om de software die zij aanbieden. Naast de software hebben zij ook een enorme beeldbank met stockfoto’s. De eerste maand kun je gratis gebruik maken van de foto’s.

Stockfoto's

Op de website kun je gratis stockfoto’s downloaden. Wanneer je de foto’s via de design wizard wil bewerken wordt er wel om een vergoeding gevraagd. Een website die nog niet zo lang bestaat, maar al wel een enorme database aan foto’s beschikbaar stelt.

Stockfoto's - Pickwizard

Heb je nog meer tips om goede stockfoto’s te vinden? Laat het dan weten in de comments!

Over de schrijver
Marlies
Marlies
Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 13 Jul 2017

He Marlies, Bedankt voor de aanvulling op de lijst van stockfoto's! Groet, Remco

Julia Koning
Door

Julia Koning

op 11 Aug 2017

Bedankt voor je lijstje! Ik gebruik zelf altijd pexels.com maar ik zal ook eens een kijkje nemen op de sites uit jouw lijstje.

Remco // PPT Solutions
Door

Remco // PPT Solutions

op 14 Aug 2017

Hoi Julia, Bedankt voor je reactie! Ik ben benieuwd of er nog een goede voor je tussen zit:) Groet, Remco

Webdesign Amsterdam
Door

Webdesign Amsterdam

op 17 Nov 2017

Wat een handig artikel! Dankjewel voor het delen.

Bryn van Nuissenburg
Door

Bryn van Nuissenburg

op 19 Feb 2018

Bedankt voor het delen van dit artikel! Suuuuper handig om nu zo'n hele lijst te hebben waar ik gratis foto's vandaan kan halen :)

Remco Hogeveen
Door

Remco Hogeveen

op 20 Feb 2018

He Bryn, bedankt voor je reactie en succes met het uitzoeken van goede foto's:)

Reactie plaatsen