Pro worden in presenteren? Deze 4 apps helpen je!
18 juli 2023 
3 min. leestijd

Pro worden in presenteren? Deze 4 apps helpen je!

We kennen allemaal wel het zenuwslopende gevoel dat je krijgt voordat je moet gaan presenteren. De angst om een black-out voor een vol publiek te hebben bekruipt je en dan nog niet te spreken over je klamme handen en die bonkende hartslag. Maar wist je dat een goede voorbereiding deze angst kan verminderen of zelfs kan wegnemen? En wist je dat er ook talloze apps zijn die je kunnen helpen bij het verbeteren van je presentatievaardigheden? Of je nu een ervaren spreker bent die zijn vaardigheden wil bijschaven of een beginner die graag de kunst van het presenteren wil leren, in deze blog hebben we 4 handige apps op een rijtje gezet waar je echt wat aan hebt.

1. Orai

Orai is een slimme app die je helpt om je spreekvaardigheid en presentatievaardigheden te verbeteren. Met Orai hoef je niet langer in het donker te tasten over hoe je je presentaties kunt verbeteren. De app luistert naar je terwijl je praat en geeft real-time feedback en statistieken over verschillende aspecten van je spraak, zoals spreeksnelheid, gebruik van pauzes, stemvolume, articulatie en het vermijden van stopwoordjes zoals "uhm" en "eh". Deze feedback stelt je in staat om hun spreekvaardigheid te evalueren en te verbeteren.

Daarnaast biedt de app ook oefeningen en lessen op het gebied van spreken in het openbaar en presentatietechnieken. Het bevat voorbeeldvideo’s en tips van ervaren sprekers en biedt begeleiding om je te helpen je spreekvaardigheid te oefenen en te ontwikkelen.

Orai app voor het verbeteren van presenteren

2. Prompster

Prompster is een app die is ontworpen om je te helpen met het lezen en voordragen teksten, zoals scripts, speeches en presentaties. Het fungeert als een virtuele teleprompter, waardoor je gemakkelijk door je tekst kan scrollen terwijl je tegen je publiek spreekt. In Prompster kan je zelf teksten importeren of direct in de app typen. Vervolgens kun je zelf de snelheid van het scrollen aanpassen aan je eigen voorkeur en leesritme. De tekst wordt weergegeven op het scherm van hun apparaat, zoals een smartphone of tablet, en kan gemakkelijk worden gelezen zonder dat de spreker de tekst uit het hoofd hoeft te leren of met papieren te rommelen.

Deze app is voor handig voor als je regelmatig voor een publiek moet spreken en je tekst vloeiend en professioneel wil presenteren. Het vermindert de stress van het onthouden van lange teksten en helpt je om zelfverzekerd en goed voorbereid over te komen.

3. TED

Vlak voordat je de zaal inloopt om je verhaal te doen, kan het motiverend werken om eerst te kijken naar een aantal succesvolle sprekers. Hierdoor krijg je inspiratie en het is goed om te observeren wat ze goed doen. Let bijvoorbeeld eens op hun lichaamstaal, hoe bewegen ze hun handen, hoe staan ze en wat je valt je op aan de manier waarop ze hun stem gebruiken?

Een handige app die je snel toegang geeft tot een succesvolle serie presentaties is de app van TED. Dit platform geeft sprekers overal ter wereld de mogelijkheid om hun ideeën te delen met de wereld op allerlei onderwerpen. Deze app laat je eenvoudig scrollen door bijvoorbeeld de top 20 meest gewaardeerde presentaties van de afgelopen jaren. Ideaal om je te spiegelen aan deze succesverhalen en presentaties. 

TED Talk voor motiverende presentaties

4. Microsoft PowerPoint 

Naast de desktop versie heeft Microsoft 365 ook een PowerPoint app voor op je smartphone. Deze app maakt het mogelijk om met behoud van je animaties, hyperlinks en overgangseffecten te presenteren. Het grootste voordeel hiervan is dat je tot het laatste moment je presentatie kunt doorlopen en oefenen. Ontbreekt er iets in je presentatie of spot je een fout? Met deze app kun je snel en gemakkelijk nog wat last-minute tekstuele wijzigingen doorvoeren.

Hulp nodig bij jouw PowerPoint presentatie?

Het maken en geven van een presentatie is een flinke uitdaging. Wij weten dat als geen ander. Daarom zijn wij er om jou een handje te helpen! Onze PowerPoint Wizards zorgen voor een presentatie die écht impact maakt. Van een krachtige salespresentatie tot aan een interactieve presentatie. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of neem een kijkje in ons portfolio!

En… wat zijn jouw favoriete apps om een betere spreker te worden? Deel ze hieronder!

Over de schrijver
Als er iemand is die alles, maar dan ook écht alles weet over PowerPoint dan is het Ferry. Met zijn passie voor het vak en een hoog niveau aan expertise weet hij keer op keer weer een verbluffende presentatie neer te zetten. Van een next level design tot aan alle ins en outs, hij weet precies wat er nodig is om een boodschap succesvol over te brengen. Maar naast dat hij precies weet wat je nodig hebt, zorgt hij ervoor dat je geïnspireerd raakt door de tofste presentaties. Kortom, voor al je vragen, tips & tricks én inspiratie is Ferry de juiste persoon. Hij is niet voor niets dé PowerPoint expert van PPT Solutions!
Martin Bekens
Door

Martin Bekens

op 19 Mar 2015

Bedankt voor de tip. Weet niet of ik ze alle 4 ga gebruiken, maar met name de eerste klinkt erg interessant!

Nienke van Bezooijen
Door

Nienke van Bezooijen

op 24 Mar 2015

Allemaal leuk Ferry, de app die ik absoluut mis omdat je dan pas echt hoort en ziet wat je doet is audacity. Het maakt zichtbaar hoe jij je stem gebruikt en je kan het omzetten naar mp4 bestanden. Voor wie zichzelf durft te verbeteren als spreker. Gratis. Wil je blijvend resultaat dan heb je niet voldoende aan een app; investeer in een coach.

Debby Mureau
Door

Debby Mureau

op 24 Mar 2015

Geweldig! Meteen twee exemplaren gedownload, dank je. Ik adviseer mensen die zich aan strak schema hebben te houden vaak de app 'speeches' spreekkaarten. Een handige tool die zowel inhoud als tijdsindicatoren, voortgang en navigatie helpt stroomlijnen. Deze kunnen er bij op m'n lijstje. Heel handig!

Ferry Pereboom
Door

Ferry Pereboom

op 24 Mar 2015

Bedankt voor jullie aanvullingen, Nienke en Debby. Klinkt goed! Ik ga deze onderzoeken en indien bruikbaar, vul ik de blog aan in verander de titel in "5/6 apps die je een betere spreker maken!" ;)

Geert Buijtenweg
Door

Geert Buijtenweg

op 20 Nov 2015

Interessante blog en apps! Is er voor Microsoft PowerPoint ook een app, zodat je via je Iphone je PowerPointpresentatie draadloos kan besturen en dat je op je Iphoneschermpje al de volgende dia kunt zien? Ik ben benieuwd!

Ferry Pereboom
Door

Ferry Pereboom

op 22 Nov 2015

Hoi Geert,Er bestaat een techniek die 'Screen Mirroring' heet. Echter hebben wij tot op heden nog geen tool gevonden die dit kan zonder dat de PowerPoint animaties haperen en stotteren... Helaas dus, want dit zou natuurlijk geweldig zijn.Wanneer je enkel platte slides toont is er een app die wel redelijk werkt. Kijk maar eens op: http://www.mirroring360.com/how-it-works

Reactie plaatsen