Interactieve presentatie in PowerPoint? Zo pak je dat aan!

Wil je binnenkort een interactieve presentatie geven? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste interactieve presentatie ideeën. Je leest onder andere over welke interactieve presentatie tool je kunt gebruiken, hoe een interactieve PowerPoint er uit ziet en hoe je een interactieve presentatie kunt geven.

Inhoud voor blog Interactieve presentatie in PowerPoint

  • De beste interactieve presentatie tools
  • Interactieve PowerPoint presentatie maken in 3 stappen
  • Ideeën voor een interactieve presentatie
  • Interactieve PowerPoint template

De beste interactieve presentatie tools

Om het publiek echt te betrekken bij je presentatie is het noodzakelijk om ze tussentijds om feedback te vragen. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je de aandacht beter krijgt en vasthoudt, maar je kunt ook je verhaal perfect afstemmen op de behoefte van je publiek. Met behulp van een interactieve presentatie app kun je hier voor zorgen.  Stel een vraag en laat het publiek antwoorden. De resultaten kun je direct zien op het scherm achter je. Houd de aandacht vast en betrekt het publiek bij jouw presentatie. Ben je op zoek naar een interactieve presentatie tool? Wij hebben de 2populairste voor je opgezocht:

Interactieve presentatie tool 1: Sendsteps

Je kunt op de slides vragen laten verschijnen en het publiek kan via hun mobiele telefoon stemmen. Op de volgende slide die je presenteert kunnen de resultaten verschijnen van de stemming, maar deze kan je eventueel ook later prijsgeven. Met behulp van deze interactieve presentatie tool zul je zien dat de beleving in de zaal anders is en dat mensen bij de les blijven. Met deze interactieve presentatie app kun je slides in PowerPoint bouwen met vragen en antwoorden. Het publiek kan doormiddel van het bezoeken van een pagina en het invullen van een code deelnemen Q&A of quiz in PowerPoint.

Interactieve presentatie tool 2: Mentimeter

Mentimeter is een interactieve presentatie tool waarmee je onder andere een poll, quiz of Q&A kunt houden. In tegenstelling tot Sendsteps is Mentimeter een tool die niet gekoppeld is aan PowerPoint. Je kunt online inloggen en slides maken met de vragen en antwoorden die je wilt tonen aan jouw publiek. Het publiek kan vervolgens naar een gegenereerde URL browsen via een device waarmee je op internet kunt. Je kunt vervolgens op starten klikken en je kunt jouw quiz of Q&A starten. Het is een eenvoudig te gebruiken tool waarmee je een interactieve presentatie kunt geven.

Interactieve PowerPoint presentatie maken

Interactief presenteren kan door middel van een quiz of Q&A, maar interactief betekent vooral dat je inspeelt op de behoefte van jouw toehoorders. Dat wil zeggen dat je op ieder moment kunt switchen tussen verschillende hoofdstukken of onderwerpen binnen jouw presentatie. Dat doe je door de interactief te maken. Oftewel, je maakt hyperlinks aan, zoals je dat ook gewend bent bij een website.

 

In het voorbeeld in de afbeelding hierboven zie je een menu structuur. Als je op een van de vakken klikt ga je naar een hoofdstuk binnen de interactieve PowerPoint. Aan de hand van dat hoofdstuk ga je jouw verhaal vertellen. Het grote verschil met een slide die je 1 voor 1 presenteer is dat je snel kunt switchen tussen verschillende onderwerpen. Ben je al een keer bij een klant geweest en wil hij nog een keer alleen de producten zien? Dan navigeer je naar die slide of slides.

Wil je weten hoe zo’n interactieve presentatie er uit ziet? Bekijk hieronder drie voorbeelden:

Ideeen voor een interactieve presentaties met een menu structuur:

Interactieve PowerPoint Schiphol:

Interactieve PowerPoint KNVB:

Interactieve PowerPoint Coram:

Wil je zelf een interactieve presentatie maken met een menustructuur zoals je gewend bent van websites?

Klik dan op deze link voor het stappenplan voor het maken van een interactieve PowerPoint>>>

Interactieve PowerPoint template

Wil je zelf aan de slag, maar wil je alvast een mooie opzet hebben van een menustructuur? Wij hebben een opzet gemaakt van een structuur en deze geven we gratis weg! Je kunt deze interactieve PowerPoint template eenvoudig aanpassen naar jouw wensen.

Klik hier om de Interactieve PowerPoint template te downloaden>>>

Interactieve PowerPoint presentatie laten maken door PPT Solutions?

Kom je er niet uit met het maken van je interactieve presentatie? Wij helpen je graag!

Al meer dan 10 jaar maken wij interactieve presentaties voor bedrijven in het MKB tot grote multinationals. Dat doen we onder andere voor de NS, Samsung, KNVB, Schiphol en Under Armour.

Wij denken mee van A tot Z voor jouw interactieve presentaties. Dat betekent dat we kunnen helpen bij het creëren van jouw verhaal, maar ook bij de ideale menu structuur om een goede interactieve PowerPoint presentatie te maken, tot slot maken we het af met indrukwekkende visuals die passen bij de huisstijl van jouw organisatie.

Wil je meer weten over het laten maken van een interactieve PowerPoint presentatie?
Klik dan hier om contact met ons op te nemen>>>