Pro worden in presenteren? Deze 4 apps helpen je!

We kennen allemaal wel het zenuwslopende gevoel dat je krijgt voordat je moet gaan presenteren. De angst om een black-out voor een vol publiek te hebben bekruipt je en dan nog niet te spreken over je klamme handen en die bonkende hartslag. Maar wist je dat een goede voorbereiding deze angst kan verminderen of zelfs kan wegnemen? En wist je dat er ook talloze apps zijn die je kunnen helpen bij het verbeteren van je presentatievaardigheden? Of je nu een ervaren spreker bent die zijn vaardigheden wil bijschaven of een beginner die graag de kunst van het presenteren wil leren, in deze blog hebben we 4 handige apps op een rijtje gezet waar je echt wat aan hebt.

1. Orai

Orai is een slimme app die je helpt om je spreekvaardigheid en presentatievaardigheden te verbeteren. Met Orai hoef je niet langer in het donker te tasten over hoe je je presentaties kunt verbeteren. De app luistert naar je terwijl je praat en geeft real-time feedback en statistieken over verschillende aspecten van je spraak, zoals spreeksnelheid, gebruik van pauzes, stemvolume, articulatie en het vermijden van stopwoordjes zoals "uhm" en "eh". Deze feedback stelt je in staat om hun spreekvaardigheid te evalueren en te verbeteren.

Daarnaast biedt de app ook oefeningen en lessen op het gebied van spreken in het openbaar en presentatietechnieken. Het bevat voorbeeldvideo’s en tips van ervaren sprekers en biedt begeleiding om je te helpen je spreekvaardigheid te oefenen en te ontwikkelen.


2. Prompster

Prompster is een app die is ontworpen om je te helpen met het lezen en voordragen teksten, zoals scripts, speeches en presentaties. Het fungeert als een virtuele teleprompter, waardoor je gemakkelijk door je tekst kan scrollen terwijl je tegen je publiek spreekt. In Prompster kan je zelf teksten importeren of direct in de app typen. Vervolgens kun je zelf de snelheid van het scrollen aanpassen aan je eigen voorkeur en leesritme. De tekst wordt weergegeven op het scherm van hun apparaat, zoals een smartphone of tablet, en kan gemakkelijk worden gelezen zonder dat de spreker de tekst uit het hoofd hoeft te leren of met papieren te rommelen.

Deze app is voor handig voor als je regelmatig voor een publiek moet spreken en je tekst vloeiend en professioneel wil presenteren. Het vermindert de stress van het onthouden van lange teksten en helpt je om zelfverzekerd en goed voorbereid over te komen.

3. TED

Vlak voordat je de zaal inloopt om je verhaal te doen, kan het motiverend werken om eerst te kijken naar een aantal succesvolle sprekers. Hierdoor krijg je inspiratie en het is goed om te observeren wat ze goed doen. Let bijvoorbeeld eens op hun lichaamstaal, hoe bewegen ze hun handen, hoe staan ze en wat je valt je op aan de manier waarop ze hun stem gebruiken?

Een handige app die je snel toegang geeft tot een succesvolle serie presentaties is de app van TED. Dit platform geeft sprekers overal ter wereld de mogelijkheid om hun ideeën te delen met de wereld op allerlei onderwerpen. Deze app laat je eenvoudig scrollen door bijvoorbeeld de top 20 meest gewaardeerde presentaties van de afgelopen jaren. Ideaal om je te spiegelen aan deze succesverhalen en presentaties. 


4. Microsoft PowerPoint 

Naast de desktop versie heeft Microsoft 365 ook een PowerPoint app voor op je smartphone. Deze app maakt het mogelijk om met behoud van je animaties, hyperlinks en overgangseffecten te presenteren. Het grootste voordeel hiervan is dat je tot het laatste moment je presentatie kunt doorlopen en oefenen. Ontbreekt er iets in je presentatie of spot je een fout? Met deze app kun je snel en gemakkelijk nog wat last-minute tekstuele wijzigingen doorvoeren.

Hulp nodig bij jouw PowerPoint presentatie?

Het maken en geven van een presentatie is een flinke uitdaging. Wij weten dat als geen ander. Daarom zijn wij er om jou een handje te helpen! Onze PowerPoint Wizards zorgen voor een presentatie die écht impact maakt. Van een krachtige salespresentatie tot aan een interactieve presentatie. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of neem een kijkje in ons portfolio!

En… wat zijn jouw favoriete apps om een betere spreker te worden? Deel ze hieronder!