PowerPoint sjabloon voordelen
Powerpoint tips
Etienne David
Powerpoint tips
06/01/2023
5 min
0

Een PowerPoint sjabloon laten maken? Dit is waarom veel bedrijven hier voor kiezen!

06/01/2023
5 min
0

Helaas kom ik ze regelmatig tegen: bedrijven zonder een professioneel PowerPoint sjabloon. Iedere medewerker maakt zijn eigen sjabloon waarin de huisstijl nog wel eens wordt vergeten. Op het logo na dan hé. Er slingeren tientallen verschillende PowerPoint presentaties rond, die ook nog eens vaak niet voldoen aan de kwaliteit en het beeld dat je als organisatie wil uitstralen.

Dat moet beter kunnen, toch? Gelukkig wel! Laat je een professioneel PowerPoint sjabloon maken, dan bespaart dat werk en tijd, waarborg je de huisstijl én weet je zeker dat iedere PowerPoint er indrukwekkend uitziet. Maar wat is een PowerPoint sjabloon precies? Wat zijn de grootste voordelen? En nog belangrijker: hoe gebruik je het? Op deze pagina lees je er alles over!

Wat is een PowerPoint sjabloon?

Een PowerPoint sjabloon, ook wel ‘PowerPoint template’ of ‘PowerPoint lay-out’ genoemd, is een gebruiksvriendelijke, vooraf opgemaakte, in te vullen template in PowerPoint. Met een PowerPoint lay-out kun je je presentatie overzichtelijk en consistent maken. Je kunt alle inhoud aanpassen op de dia's, terwijl je toch trouw blijft aan dezelfde stijl van de presentatie.

Een PowerPoint sjabloon is dé ruggengraat van jouw PowerPoint presentatie. Het vormt de basis waarop je kunt bouwen en stelt je in staat om consistentie en professionaliteit te behouden. Een template bestaat vaak uit slides als de titelslide, inhoudsopgave, slides met zowel beeld als tekst en slides met alleen beeld. De verdelingen kun je opdelen in 25% tekst, 75% beelden of andersom. Maar ook grafieken en diagrammen slides, tabel slides of video slides worden vaak gebruikt en passen daarom perfect in een template. Benieuwd hoe een PowerPoint template eruit kan zien? Bekijk hieronder het voorbeeld van een PowerPoint sjabloon voor Sportvisserij Nederland.

Voorbeeld van de 12 slides die worden opgeleverd bij een PowerPoint sjabloon van PPT Solutions

5 voordelen waarvan je profiteert met een professioneel PowerPoint sjabloon

Een server vol sjablonen, uren werk aan een presentatie en een ontbrekende huisstijl. Dat is precies wat een organisatie zonder professioneel sjabloon is. Herken jij deze situatie? Dan is het tijd om je eens te verdiepen in een sjabloon presentatie en de voordelen hiervan. Ik zal ze niet langer voor je geheim houden… 😉

#1 Indrukwekkende presentaties

Een PowerPoint-sjabloon tilt je boodschap naar een hoger niveau en geeft het een professionele uitstraling. Met consistente kleuren, aantrekkelijke lay-outs en geïntegreerde bedrijfslogo's maakt het een blijvende indruk op je publiek. Door het gebruik van een sjabloon kun je je communicatie- en bedrijfsdoelen effectiever bereiken, omdat het de presentatie gestroomlijnd maakt, de focus op de inhoud legt én een visuele consistentie biedt die vertrouwen opwekt. Het is als de kers op de taart die je presentatie tot een succes maakt!

#2 Eenduidige presentaties

Vaak zijn meerdere werknemers bezig met het maken van een eigen PowerPoint presentatie en laten ze hun creativiteit de vrije loop. Voor je het weet belanden er talloze verschillende varianten van deze sjablonen op de server. Een professionele PowerPoint sjabloon lost dit probleem op. Dit sjabloon stelt je in staat om moeiteloos nieuwe teksten, afbeeldingen, tabellen, grafieken en video's toe te voegen, terwijl het ontwerp en de huisstijl altijd behouden blijven. Het resultaat? Alleen nog maar presentaties in de huisstijl van jouw organisatie.

#3 Tijdsbesparing

Het maken van een PowerPoint is vaak een tijdrovende klus. Wist je bijvoorbeeld dat we maar liefst 20 uur per maand besteden aan PowerPoint? Maar met een PowerPoint sjabloon kunnen medewerkers voortaan efficiënter met PowerPoint werken. Je hoeft namelijk niet langer op de huisstijl te letten, want deze is al vastgezet in het sjabloon binnen PowerPoint. Bovendien is het document dusdanig ingericht, dat de gebruikers zich niet langer zorgen hoeven te maken over de vormgeving, maar zich volledig kunnen focussen op de inhoud van de presentatie.

#4 Bewaking huisstijl

Ik heb nu al vaker aangegeven dat een PowerPoint sjabloon zorgt voor de waarborging van de huisstijl. Waarom doe ik dit? Omdat ik het niet vaak genoeg kan herhalen! Elk bedrijf heeft een huisstijl-handboek of heeft in elk geval een aantal huisstijl-regels opgesteld waaraan werknemers zich moeten houden. Een sjabloon is hiervoor de ideale oplossing. Er worden voor de gebruiker van PowerPoint namelijk al een aantal zaken vastgezet. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het lettertype
  • Het kleurgebruik
  • De vormentaal (vierkanten, cirkels, rechthoeken etc.)
  • De plaats van het logo
  • Een vaste plaats voor tekst

Wanneer de bovenstaande punten al zijn vastgesteld maak jij eenvoudig en snel een professionele bedrijfspresentatie! Je kunt namelijk meer tijd besteden aan de content van je presentatie.

#5 Handige instructies bij elke slide

Wanneer het niveau van PowerPoint binnen de organisatie erg verschilt zal je merken dat sommige medewerkers veel tijd kwijt zijn aan het maken van een goede presentatie. Wanneer je een professionele PowerPoint sjabloon laat maken is het mogelijk om op elke slide gebruikersinstructies toe te voegen in het werkveld. Zo is iedere medewerker in staat om een indrukwekkende presentatie te maken in een korte tijd. Het PowerPoint sjabloon aanpassen is dus niet langer een probleem! Wanneer je meer wilt dan alleen gebruikersinstructies dan is een cursus PowerPoint ook erg handig. Met deze cursus breng je het algemene PowerPoint niveau naar een hoger niveau!

Ben je benieuwd hoe de instructies op een slide worden getoond? Kijk dan hieronder!


Instructies op een slide

PowerPoint sjabloon gratis, wel of niet gebruiken?

Wanneer je op de hoogte bent van alle voordelen van een PowerPoint sjabloon en op zoek bent naar de beste keuze voor jouw organisatie dan leg ik je graag uit welke opties er zijn. Ik heb eerder uitgelegd dat je zelf aan de slag kan gaan met het maken van een sjabloon, maar dit kost tijd en het is lastig om de kwaliteit te bereiken die je als organisatie wilt uitstralen.

Je kunt ook opzoek gaan naar een PowerPoint sjabloon die gratis op het internet te vinden is. De vraag is echter of deze voldoet aan je verwachtingen. De meeste gratis sjablonen zijn niet gebruikersvriendelijk, zijn niet in de huisstijl en het aanpassen gaat niet gemakkelijk. Dit in tegenstelling tot een op maat gemaakte PowerPoint sjabloon!

Om je toch een beetje op de goede weg te helpen hebben we een gratis PowerPoint template voor je gemaakt. Deze kun je hier downloaden!

Een PowerPoint layout laten maken door een expert

Ben jij het zat om iedere keer weer een nieuw exemplaar van dat ene layout op de server tegen te komen? Wil je juist efficiënter werken én indrukwekkende presentaties maken? Laat dan een professioneel PowerPoint layout maken door PowerPoint expert zoals PPT Solutions!

Tijdens het proces werken we nauw met jou samen om te bepalen welke dia's nodig zijn. Daarnaast duiken we diep in het ontwerp en bespreken we uitvoerig hoe we de presentatie een verbluffende look kunnen geven. Op deze manier creëren we een gebruiksvriendelijke layout die helemaal aansluit bij jouw wensen. Hiermee kunnen alle werknemers in een handomdraai indrukwekkende presentaties maken die perfect passen bij de huisstijl van de organisatie.

Makkelijk aanpassen van een PowerPoint layout

Iedere presentatie is anders. Dat wil zeggen dat je wellicht voor de volgende presentatie het PowerPoint layout moet aanpassen, omdat er naar andere informatie wordt gevraagd. Wanneer je een PowerPoint layout laat maken door PPT Solutions, zal je merken dat deze eenvoudig aan te passen is. Kortom, wij maken het layout gebruikersvriendelijk zodat iedere medewerker gemakkelijk een indrukwekkende presentatie kan maken!

Ben jij eruit en wil je een PowerPoint layout laten maken door een expert? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen over een PowerPoint sjabloon laten maken

Waar vind ik sjablonen in PowerPoint?

Voor sjablonen ga je in PowerPoint naar Bestand > Nieuw. Vervolgens klik je op Mijn sjablonen. Wil je liever een presentatie die helemaal in de stijl van jouw merk is? PPT Solutions maakt PowerPoints in jouw bedrijfsstijl. Neem contact met ons op.

Kun je gratis Powerpoint-sjablonen krijgen?

Online bronnen zoals SlideGo, SlideGeeks en FPPT bieden gratis PowerPoint-sjablonen aan. Ook Microsoft Office biedt een uitgebreide bibliotheek met gratis sjablonen via de officiële website. Deze sjablonen kun je aanpassen naar behoeften.

Hoe maak ik een sjabloon in PowerPoint?

Open eerst PowerPoint en maak een nieuwe presentatie. Ontwerp nu de dia’s met de gewenste achtergrond, kleuren en inhoud. Ga vervolgens naar "Bestand" > "Opslaan als" en kies "PowerPoint-sjabloon" als bestandstype. Hierna geef je je sjabloon een naam en sla je hem op. Wil je een professioneel PowerPoint template laten maken? Wij maken graag een tof sjabloon voor jou in jouw huisstijl!

Hoe gebruik je een template in PowerPoint?

Maak een nieuwe presentatie in PowerPoint. Blader vervolgens door de beschikbare sjablonen of zoek er een in de zoekbalk op basis van je behoeften. Heb je er één gekozen? Ontwerp dan nu de dia’s met de gewenste achtergrond, kleuren en inhoud. Ga vervolgens naar "Bestand" > "Opslaan als" en kies "PowerPoint-sjabloon" als bestandstype. Hierna geef je je sjabloon een naam en sla je hem op.

Reacties
Categorieën