Page content

Wat is Storytelling

Wat is Storytelling

Storytelling is een woord dat je de laatste jaren veelvuldig hoort. Wat is Storytelling en hoe kun je het gebruiken voor je PowerPoint presentatie?

Definitie van storytelling

Als je in Google storytelling vertaald naar het Nederlands krijg je het volgende in beeld: Verhalen vertellen. Het woord wordt vaak gebruikt bij marketeers. Hoe krijg je jouw verhaal in het hoofd van de doelgroep is dan ook veelvuldig de vraag bij marketeers evenals salespersonen.

Storytelling versus PowerPoint

Een verhaal dat indruk maakt en blijft hangen bij je toehoorder is erg belangrijk. Voordat je een PowerPoint presentatie gaat maken is het van belang dat jouw doelstellingen en verhaallijn duidelijk zijn. Wat wil je bereiken met het verhaal, wie is je doelgroep en op welke manier wil je dat overbrengen? Dat zijn drie belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen.

Welke vragen zijn nog meer relevant om tot jouw definitieve verhaallijn te komen? Bekijk hieronder de video.

Nadat je de vragen hebt beantwoordt kun je nadenken over het verhaal dat je wilt vertellen. Met de content en het design kun je het verhaal duidelijk  maken aan de doelgroep. Een voorbeeld van een verhaallijn in PowerPoint is de presentatie van de NS.

Bekijk de video van de NS: verhaallijn met content en design

Verhalen zijn een krachtig middel. Je wilt de toehoorder meenemen in jouw verhaal en met een Professionele PowerPoint als ondersteuning op de achtergrond kun je de doelgroep nog meer boeien en duidelijk maken waar je naartoe wilt. In een tijd waar veel merken verhalen vertellen, moet je jezelf onderscheiden. Het belang van een goed verhaal is dus essentieel om op te vallen tussen de honderd of misschien wel duizend andere merken die hetzelfde product verkopen als jouw bedrijf doet.

Meer weten over het schrijven van een verhaallijn? Klik dan hier voor meer informatie.

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is Storytelling

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.