Page content

Wat is Morph

Wat is Morph

Wat is Morph in PowerPoint

Morph is een toepassing in PowerPoint 2016, die het mogelijk maakt om animaties te maken gedurende een overgang. De animaties spelen vloeiend af. Dit is een optie die niet mogelijk was in eerdere versies van PowerPoint. Met Morph is het nu mogelijk om bijvoorbeeld objecten, afbeeldingen, grafieken, tabellen of video’s te laten bewegen. De Morph-functie kun je in PowerPoint 2016 vinden onder het tabje ‘Overgangseffecten’.

Wat betekent Morph

Het woord ‘Morph’ is in de oorsprong een Engelstalig woord en betekent letterlijk ‘vervormen’. In werkelijkheid betreft het een techniek waarbij een beeld geleidelijk naar een ander beeld overgaat. Bijvoorbeeld een foto van een gezicht van een kind, dat geleidelijk over gaat tot een foto van een volwassen mens. In PowerPoint termen, wordt het ook wel ‘Morphing’ genoemd.

Uitleg over de toepassing in PowerPoint

Om de functie in PowerPoint toe te passen, dien je twee slides aan te maken. Op slide 1 zet je bijvoorbeeld object A (een foto, een vorm, een grafiek, etc.) aan de meest linkerzijde van de slide. Op slide 2 zet je ditzelfde object vervolgens aan de rechterzijde van de slide. Selecteer nu slide 2 en kies ‘Morph’ onder de tab ‘overgangseffecten’.  Wanneer je de presentatie nu in de afspeelmodus zet, zul je zien dat het object automatisch in een vloeiende beweging van de ene naar de andere kant van de slide gaat.

Morph kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een zoom-effect te creëren. Wanneer je bijvoorbeeld het object op de tweede slide een stuk groter maakt, zul je zien dat het object in de afspeelmodus groter wordt en er een inzoom-effect ontstaat. Uiteraard kun je dit nu ook andersom doen en het object op de twee slide juist een stuk kleiner zetten, zodat er een uitzoom-effect ontstaat.

Al met al, is Morph dus een leuke toepassing in PowerPoint die vele nieuwe mogelijkheden biedt!

Voor meer informatie over Morph, zie ook:
https://www.youtube.com/watch?v=FeUolRLacCw

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is Morph

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.