Page content

Wat is een interactieve presentatie?

Een interactieve presentatie wordt veel gebruikt bij bedrijfspresentaties. Door jouw presentatie interactief te maken, hoef je niet slide voor slide te presenteren. Je kunt net zoals op een website een menu oproepen en naar een ander hoofdstuk gaan.

Waarom een interactief menu?

Stel je voor je geeft je presentatie aan het management. Je wilt de cijfers van het afgelopen jaar presenteren, een verslag doen van de ontwikkelingen op de markt en je presenteert de nieuwe strategische plannen. De volgende dag wil je aan jouw collega’s op de afdeling  alleen de nieuwe plannen presenteren en weer een dag later zit je bij een klant om die te overtuigen om het  product of dienst af te nemen. Als je geen interactief menu hebt, dan heb je twee keuzes:

 1. je maakt drie verschillende presentaties voor elke doelgroep
 2. Je klik door naar de slides die je nodig hebt

Voorbeeld van een interactief menu

interactieve presentatie

Wat is het nadeel als je geen interactief menu hebt?

Alle bedrijfsinformatie wil je het liefst in één presentatie. Er staan al genoeg PowerPoint bestanden op je computer, evenals Word- en Excel bestanden. Het is de presentatie waar alles in staat en dus heb je maar één bestand dat je af en toe wat kunt aanpassen.

Waarom wel een interactieve presentatie en hoe ziet dat eruit?

Eigenlijk is het hierboven al beschreven, maar een interactief menu helpt je om per doelgroep de juiste onderwerpen uit de presentatie te halen. Je hebt een presentatie nodig, met een oproep menu. Het is eenvoudig om een menu te maken. Met hyperlinks die naar slides verwijzen is je menu snel gemaakt. Wil je tijdens een presentatie toch wel de cijfers laten zien, terwijl je daar in eerste instantie niet aan had gedacht? Dan kun je deze door het gebruik van een interactief menu toch oproepen.

Voorbeeld interactieve presentatie

 

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is een interactieve presentatie?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.