Page content

Presentatie Expert

Presentatie Expert

Lukt het maar niet om een hele mooie en doelgerichte presentatie te maken? Wij willen je graag helpen met een professionele PowerPoint presentatie. Een professionele presentatie bestaat uit de inhoud, het design en de techniek.

Inhoud – Wat is het verhaal dat je wilt vertellen?

Je komt hier pas achter als je de doelstellingen weet en waarom je deze presentatie wilt geven. Daarnaast is het belangrijk om de doelgroep te specificeren. Heb je dit goed voor elkaar, dan kan je met de inhoud van het verhaal beginnen. Als je bovenstaande vragen hebt beantwoord, dan merk je dat de presentatie veel meer toegespitst wordt op de toehoorder en dat maakt het interessanter om naar te luisteren.

De techniek – Hoe ga je presenteren?

Presenteer je op een Mac of een Windows computer? Welke PowerPoint versie heb je? Presenteer je 16:9 of 4:3? Presenteer je 1 op 1 of in een grote zaal? Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, wanneer je een presentatie gaat maken. Het is van wezenlijk belang om dit allemaal goed in kaart te brengen, zodat je een goede presentatie wilt maken. Hoe vaak zie je niet dat een filmpje niet goed afspeelt en dat niemand weet hoe dat kan. Een reden zou kunnen zijn dat de PowerPoint op een Windows pc is gemaakt en wordt afgespeeld op een Windows pc.

Het design – Wat is de vormgeving van de presentatie?

Welke kleuren gebruik je? Wat is de huisstijl? Is er al een template beschikbaar? Welk lettertype ga je gebruiken? Stel jezelf deze vragen, voordat je daadwerkelijk met het design aan de slag gaat. Wat we vaak zien bij bedrijven: Iedereen afdeling heeft een eigen presentatie en de huisstijl van het bedrijf komt niet goed terug in presentaties. Er is dus geen eenheid in presentaties aanwezig.

Presentatie Expert

Herken je bovenstaande problemen? Wij kunnen je veder helpen.

Bekijk hier hoe je de inhoud van de presentatie kunt bepalen en welke technieken je voor jouw presentatie toe kunt passen.

En bekijk hier hoe je nog meer uit het design haalt door middel van een template.

    Comment Section

    0 reacties op “Presentatie Expert

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.