Page content

PPT Design

PPT Design

Het PPT Design is een veelbesproken onderwerp. Het imago van PowerPoint is stoffig, veel teksten, veel te veel slides, saai en zo kan ik nog wel even verder gaan. PPT Design is een veel besproken onderwerp omdat er elke dag weer duizenden mensen een presentatie maken. Naar schatting is 90% van de presentaties gemaakt in PowerPoint.

Hoe voorkom je een saaie presentatie?

Begin niet direct met het PPT Design, maar denk eerst eens goed na over de doelstellingen van de presentatie, maar ook de doelgroep, de ruimte en voor hoeveel personen je de presentatie gaat geven en op welke manier je de presentatie geeft (bijvoorbeeld op een Mac of Windows pc). Wanneer je deze antwoorden voor jezelf helder hebt kun je de verhaallijn gaan schrijven. Wij helpen klanten vaak mee door middel van een brainstormsessie, met bovenstaande stappen, omdat het in de praktijk lastig blijkt te zijn om deze vragen te beantwoorden.

De basis van het PPT Design

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je eindelijk PowerPoint openen. Wij beginnen altijd eerst om basis-slides toe te voegen. Met deze indeling kunnen alle type pagina’s worden ingevuld en dit zorgt voor eenduidigheid en consistentie in de slides. Bekijk hieronder de basis-slides:

Een titelslide

Een inhoudsopgave

Beeld en tekst gelijk (50%/50%)

Beeld dominant, tekst ondergeschikt (75%/25%)

Tekst dominant, beeld ondergeschikt (25%/75%)

Alleen tekst

Alleen beeld

Een grafieken/diagrammen slide

Een tabel-slide

Video slide

Afsluiting

Nog meer tips voor het PPT Design

Probeer per slide in te schatten wat de mogelijkheden zijn voor het design. De PowerPoint presentatie is ondersteunend aan jouw verhaal. Gebruik dus niet te veel bulletpoints en tekst. De toehoorder is daardoor al snel afgeleid. In plaats van teksten en bulletpoints, kun je jouw verhaal duidelijk maken met een infographic.

Verdeel de informatie zoveel mogelijk op de slide en laat hetgeen je behandeld wat duidelijker naar voren komen op de slide. Ook dit gebruik je om de toehoorder mee te nemen in jouw verhaal.

Gebruik goede foto’s die het verhaal ondersteunen. Maak zoveel mogelijk gebruik van foto’s die je zelf hebt gemaakt of bij de organisatie passen. Heb je die niet? Zorg er dan voor dat je afbeeldingen van goede kwaliteit download.

Zorg voor een duidelijk font. Het moet voor iedereen goed leesbaar zijn. Daarnaast bevelen we aan om niet een kleiner lettergrootte te nemen dan 18 pts. Zo blijft het voor iedereen leesbaar.

Dit zijn enkele tips om een goed PPT Design te maken. Denk je er zelf niet uit te komen met het verhaal of het design? Bekijk dan eens ons portfolio en anders staan wij klaar om je te helpen!

Ja ik wil hulp bij het maken van een professionele PowerPoint!

    Comment Section

    0 reacties op “PPT Design

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.