Page content

PowerPoint Salespresentaties

PowerPoint Salespresentaties

Type presentaties

De afgelopen jaren hebben wij veel verschillende PowerPoint-presentaties voorbij zien komen. We kunnen inmiddels concluderen, dat er ongeveer vijf verschillende typen presentaties te definiëren zijn. Namelijk:

Productpresentaties
Salespresentaties
Bedrijfspresentaties
Eventpresentaties
Beurspresentaties

Corporate salespresentaties

In de zakelijke markt is één van de meest voorkomende opdrachten, de corporate salespresentatie. Dit type presentatie bestaat vaak uit veel informatie en hier zit dan ook direct een gevaar. Aangezien de presentatie natuurlijk het visitekaartje is van uw bedrijf, is het van groot belang dat de uitstraling goed is. Ook is het natuurlijk belangrijk dat uw boodschap helder is en dat u uw toehoorders niet volstopt met een overload aan informatie.

Hieronder treft u een leuke video van hoe het vooral niet moet:

Interactieve presentaties

Onze tip is om te zorgen voor een interactieve presentatie. Hierbij is het dus van belang dat u, maar ook uw gesprekspartners aan het woord komen. Hiermee voorkomt u het standaard verkooppraatje, waarbij uzelf alleen maar aan het woord bent.

PowerPoint kan u hierbij helpen. Het is namelijk mogelijk om met dit programma intelligente en interactieve presentaties te maken. Door middel van aanklikbare knoppen kunt u direct relevante producten laten zien, of wat meer vertellen over uw bedrijf. Het voordeel hiervan is dat u ter plekke het gesprek kunt aangaan, kunt inspelen op vragen en niet vast zit aan uw vaste verhaal. Zie meer voorbeelden van interactieve PowerPoint-presentaties op onze voorbeeld-pagina.

Ook voor uw bedrijf een presentatie laten maken? Neem direct contact op!

Comment Section

0 reacties op “PowerPoint Salespresentaties

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.