Page content

PowerPoint Designer

PowerPoint Designer

Een PowerPoint designer dient andere kwaliteiten te bezitten, dan bijvoorbeeld een DTP’er. Het ontwerpen van een brochure, advertentie of een jaarverslag is wezenlijk anders, dan het ontwikkelen van een dynamische en geanimeerde PowerPoint-presentatie. Je dient bijvoorbeeld niet alleen rekening te houden met het maken van een mooi ontwerp, maar je dient ook te moeten kunnen animeren en interactiviteit kunnen toevoegen.

Uitgangspunten voor een PowerPoint designer

Bij het geven van een presentatie staat de PowerPoint nooit op zich. Er is altijd een spreker die toelichting geeft bij de slides. Hier dient de PowerPoint designer rekening mee te houden. Dit is een wezenlijk verschil met het ontwikkelen van grafische media. Een goede presentatie vult de spreker aan in plaats van dat het dient als voorleesstuk. Wij adviseren onze klanten dan ook het aantal teksten te minimaliseren en veel meer te visualiseren.

Enkele voorbeelden van bedrijfspresentaties

Interactieve bedrijfspresentatie Q-Park

Gebruikmakend van aanklikbare knoppen, kunnen de presentatoren navigeren door de grote hoeveelheid slides.
Dit voorbeeld is volledig gemaakt in PowerPoint.

Geanimeerde interactieve bedrijfspresentatie Yes Telecom

In plaats van saaie statische slides, hebben wij een dynamische en geanimeerde bedrijfspresentatie ontwikkeld.
Het voorbeeld maakt indruk op de toehoorders, die een goede indruk krijgen van de mate van professionaliteit van Yes Telecom.

PowerPoint animatie: Historie van MVGM

In plaats van de saaie bulletpoints, hebben wij de historie omgebouwd tot een dynamische tijdlijn in het thema van het bedrijf. Uiteraard ook volledig gemaakt in PowerPoint. Door de slide op deze wijze weer te geven, wordt het vertellen van de historie véél meer een succesverhaal dan een lange lijst met jaartallen.

Wanneer is een PowerPoint professioneel?

Er zijn verschillende elementen die tezamen een presentatie tot een goede presentatie maken. Onze PowerPoint designers houden rekening met kleurgebruik, lay-out, typografie, vorm en fotografie. Eerst hebben we de inhoud die we vertalen naar de slides en de conclusies waarvan we willen dat die door de toehoorder wordt getrokken. Daarna bepalen we hoe we de context zo beeldend mogelijk kunnen overbrengen en pas daarna gaan we over tot het feitelijk ontwerpen van de template. Eerst wordt een stramien ontworpen die een rode draad vormt door alle slide-varianten. De titelslide, inhoudsslide maar ook de tekstslides met daarvan verschillende varianten. Altijd ondersteund met beelden. Het stramien bestaat uit een bepaalde lay-out waarvan we niet teveel afwijken. Op deze manier houden we rust in de presentatie. Als het gaat om het ontwerpen van een presentatie is de grootste fout die er gemaakt wordt dat er geen stramien is. Per slide worden dan telkens weer afwegingen gemaakt hoe de slide eruit moet gaan zien. Het resultaat is een presentatie van 50 slides met 50 verschillende ontwerpen, die indruk maken.

Een goede presentatie kenmerkt zich door een eenvoudige stijl en consequent gebruik van de eerder genoemde elementen. PPT Solutions heeft alle disciplines in huis om de beste presentaties te maken. PowerPoint Rotterdam, PowerPoint Amsterdam, PowerPoint Utrecht, PowerPoint voor waar u maar wilt!

    Comment Section

    0 reacties op “PowerPoint Designer

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.