Page content

Wat is een PowerPoint animatie?

Wat is een PowerPoint animatie?

Een PowerPoint animatie maken, kan met behulp van de functionaliteiten van PowerPoint. Je kunt namelijk beweging toe voegen aan een object. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld afbeeldingen, grafieken, tabellen, SmartArt, video’s, enzovoorts. Je kunt de functie uitproberen door in PowerPoint het tabje ‘animaties’ aan te klikken. Je dient hiervoor éérst het object te selecteren, dat je wilt animeren. Vervolgens klik je op de animatie die je wilt toevoegen. Je kunt ervoor kiezen om een animatie automatisch, of met een muisklik te laten starten.

Wat betekent het woord PowerPoint ‘animatie’

‘Animatie’ betekent letterlijk dat je iets laat bewegen. Vaak hoor je ook de term ‘PowerPoint animaties’ gebruikt worden. Dit houdt niets meer in, dan dat de animatie in PowerPoint gemaakt is.

Definitief PowerPoint animaties

Er zijn 4 typen animaties die je kunt toevoegen. Dit zijn:

1. Een start-animatie (groene iconen)
Dit betekent dat je bijvoorbeeld een object laat verschijnen. Het object is er dus nog niet, maar zodra je de slide afspeelt, zal het object in beeld komen.

2. Een nadruk-animatie (gele iconen)
Met de nadruk-animatie kun je een object een nadruk geven. Dus het object kun je bijvoorbeeld laten knipperen, draaien, pulseren, etc. om ervoor te zorgen dat de aandacht hier naartoe gaat.

3. Een eind-animatie (rode iconen)
Met een eind-animatie kun je een object laten verdwijnen. Dit houdt in, dat als je bijvoorbeeld klikt met de muis, het object uit beeld verdwijnt.

4. Animatie-paden (lijn-iconen)
Met de animatie-paden kun je een object een pad laten afleggen. Je kunt een aantal vooraf ingestelde paden kiezen, maar bijvoorbeeld ook zelf een pad tekenen.

Tips voor het gebruik van animaties

Het gebruik van PowerPoint animaties kan al snel als storend worden ervaren. Houd er dan ook rekening mee, dat je puur een animatie gebruikt als het ook daadwerkelijk iets toevoegt aan de boodschap van je verhaal. Het kan bijvoorbeeld erg goed werken om objecten er per klik in te laten komen. Hiermee voorkom je dat het publiek al onderdelen gaat lezen/bekijken, waar je nog niet aan toe bent gekomen. Hieronder een voorbeeld van een PowerPoint animatie:

Voor meer informatie over dit onderwerp, zie ook:
https://pptsolutions.nl/powerpoint-animatie/

 

 

Comment Section

0 reacties op “Wat is een PowerPoint animatie?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.