Page content

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint is ontstaan in 1987. Het bedrijf Forethought ontwikkelde PowerPoint 1.0. Oorspronkelijk ontwikkelde ze PowerPoint voor Apple. Later in datzelfde jaar kocht Microsoft het bedrijf Forethougt op en daarmee dus ook PowerPoint. Sinds 1990 is PowerPoint standaard onderdeel van het Microsoft office pakket.

Van PowerPoint 1 naar Microsoft PowerPoint 2016

PowerPoint startte met PowerPoint 1. Op dat moment kon je zwart en witte teksten invoegen en ook nog eens gebruik maken van grafieken. Een jaar later was er al een kleurenversie. Hieronder de evolutie van PowerPoint door de jaren heen:

1987: PowerPoint 1

1988: PowerPoint 2

1992: PowerPoint 3

Daarna zijn nog de volgende versies uitgekomen:
PowerPoint 4, 7, Microsoft PowerPoint 2000, Microsoft PowerPoint XP, Microsoft PowerPoint 2003, Microsoft PowerPoint 2007, Microsoft PowerPoint 2010, Microsoft PowerPoint 2013 en Microsoft PowerPoint 2016.

De tweede helft van 2018 is de release van Microsoft PowerPoint 2019.

De ontwikkeling van Microsoft PowerPoint

Op het presentatie summit in Las Vegas spraken wij met een van de leiders van het Microsoft PowerPoint development team. Hij gaf aan dat er ongeveer honderd technici werken en vijftien projectmanagers om alles te begeleiden. Daarnaast zijn er ook ontwikkelingscentra in andere delen van de wereld waaronder India, Bejing en Taipei.

Microsoft PowerPoint moet je zien als een enorme gereedschapskist waar de afgelopen dertig jaar heel veel gereedschap in gestopt is. Met goed gereedschap kun je en heel mooi huis bouwen. Alleen als je het niet goed gebruikt kan het zijn dat je huis niet zo mooi wordt. Microsoft focust zich vooral op het automatisch her verpakken van de gereedschappen, om mensen te helpen met het maken van hele mooie dingen. Een functie die er sinds 2016 inzit is Designer. Je voegt een afbeelding toe aan de slide en Designer geeft automatisch aanbevelingen van mooie slides. Op deze manier profiteer je van veel gereedschappen die gebundeld zijn in Microsoft PowerPoint.

Bekijk hier het interview met een van de developers van Microsoft.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in PowerPoint? Bekijk dan deze voorbeelden en laat je inspireren!

Comment Section

0 reacties op “Microsoft PowerPoint

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.