Page content

Infographics in PowerPoint

Wist je dat het maken van Infographics in PowerPoint mogelijk is? De laatste jaren worden infographics steeds meer gebruikt. Bijvoorbeeld in artikelen om cijfers op een eenvoudige manier te presenteren. Het gebruiken van een infographic is een goede manier om complexe informatie te vertalen naar begrijpbare taal. Waarom? Omdat een infographics zorgt voor:

 1. Effectief overbrengen van de kern boodschap
 2. Snellere verwerking van informatie
 3. Begrijpbare visuele beelden
 4. Vasthouden van de aandacht

Een infographic is dus een effectief communicatie middel dat van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw PowerPoint presentatie.

PowerPoint en infographics?

Infographics zijn een mooie aanvulling op je presentatie. Maar in PowerPoint gaat dat toch bijna niet? Jawel, het is heel goed mogelijk om infographics in PowerPoint te maken. Het voordeel van een infographic in PowerPoint is dat je gemakkelijk cijfers en teksten kunt aanpassen.

Je kan in PowerPoint verschillende vormen creëren om een infographic te maken. Daarnaast kan je ook de “SmartArt” gebruiken. Met een SmartArt-afbeelding kun je gegevens op een visuele manier weergeven. Deze zijn overigens al voorgeprogrammeerd in PowerPoint. SmartArt-afbeeldingen kun je gebruiken als elementen voor je infographic. Het handmatig maken van infographics in PowerPoint zorgt voor een uniek resultaat. Maar dit kan een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn.

Je infographics al gemaakt?

Mocht je de infographics in een ander programma hebben gemaakt, dan kan je ervoor kiezen de infographics in PowerPoint te plaatsen. Je kan de infographics opslaan als afbeelding (bijvoorbeeld PNG of JPEG). Vervolgens kan je in PowerPoint bij het kopje “invoegen” deze afbeelding in de PowerPoint plaatsen. Wij raden aan om je infographics altijd zelf te (laten) maken in PowerPoint, om een uniek resultaat te krijgen.

Infographics laten maken in PowerPoint?

Ben je van plan infographics te gaan gebruiken in PowerPoint? Wij helpen je daar graag mee en kunnen alles uit handen nemen. Onze designers hebben veel ervaring met het creëren van figureren en vormen. Een voorbeeld van een volledig in PowerPoint gemaakte infographic is de opdracht die wij uitgevoerd hebben voor Nederland ICT.

Bekijk het voorbeeld van Nederland ICT

Daarnaast laten de projecten voor NS, CBRE en Leaseplan goed zien wat wij kunnen creëren met vormen en figuren. Alles wat je in deze video’s ziet is voor 100% in PowerPoint gemaakt.

Bedrijfspresentatie NS

Explanimation Leaseplan

Unieke infographics in PowerPoint laten maken? Neem contact met ons op!

  Comment Section

  0 reacties op “Infographics in PowerPoint

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.