Page content

Ontwerpbureau

Ontwerpbureau

Opzoek naar een ontwerpbureau? PPT Solutions is een ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in het maken van inspirerende PowerPoint presentaties. Wij zijn gevestigd in Rotterdam en ons team bestaat uit ervaren designers die meer dan 40 uur per week met het programma PowerPoint werken. Daarnaast bestaat ons team uit ervaren consultants die jou kunnen meehelpen om de strategie te bepalen. Dat betekent dat zij mee kunnen helpen om keuzes te maken. Oftewel, de vragen die zij samen met jou kunnen beantwoorden: Waarom ga je presenteren? Voor wie ga je presenteren? Wat ga je presenteren? Hoe ga je presenteren?

Als deze vragen zijn beantwoordt, kunnen we een concept ontwikkelen waar alle uitingen van de presentatie aan opgehangen worden. Is het concept helder? Dan kan er in overleg met de designer een voorzet gemaakt worden voor het design van de presentatie. Na akkoord op het design zal de presentatie worden uitgewerkt. Het eindresultaat is een inspirerende presentatie!

Onze visie: Presenteren is de meest krachtige vorm van communicatie, PowerPoint is hiervoor de meest doeltreffende ondersteuning.

Wat gaan we in deze blog behandelen?

   1. Waarom PowerPoint?
   2. Feiten en cijfers over PowerPoint
   3. Wat voor soort presentatie ben je naar opzoek?
   4. Het proces: van brainstorm naar een inspirerende presentatie
   5. Ons portfolio
   6. Sponsorpresentatie van de KNVB
   7. Bedrijfspresentatie NS
   8. Corporate presentatie Staples
   9. Eventpresentatie CBRE
   10. Template-set SNL
   11. Referenties van klanten
   12. Aanpak ontwerpbureau
   13. Ontwerpbureau Rotterdam
   14. Contact opnemen?

Waarom PowerPoint?

Als wij klanten voor de eerste keer spreken, dan hebben ze een vooroordeel over PowerPoint. Dit is een veel voorkomende reactie: “PowerPoint is toch saai en suf? Een programma waar altijd veel bulletpoints en lange teksten in worden gebruikt. Met dat programma kun je toch niet inspireren?”. Dat beeld van PowerPoint willen wij veranderen. Er is zoveel meer mogelijk met PowerPoint dan dat het imago doet vermoeden.

Wanneer je een folder in de huisstijl van je bedrijf wilt hebben, laat je dat waarschijnlijk door een professional maken. Als je het zelf gaat doen, zal de kwaliteit veel minder zijn. Dat geldt ook voor andere marketinguitingen binnen de organisatie. Waarom zouden we dan wel zelf een PowerPointpresentatie maken? Laat dit doen door een ontwerpbureau!

Wij hebben diverse programma’s getest om presentaties mee te maken en het programma waar het meeste uit te halen valt is PowerPoint. Concurrenten zoals Prezi en Keynote kun je mooie presentaties mee maken, maar PowerPoint gaat toch een stapje verder en misschien wel behoorlijk wat stappen. Een ander voordeel van het presentatieprogramma is dat het bij heel erg veel personen op hun computer staat. Wil je een presentatie volledig in huisstijl en iedereen binnen de organisatie met een template laten werken? Dan is de oplossing PowerPoint.

Ontwerpbureau - Prezi of PowerPoint

Wil je meer weten over onze keuze voor PowerPoint? Ga dan naar het blog “De beste presentatie tool: PowerPoint, Prezi of Keynote?”.

Feiten en cijfers over PowerPoint

Uit onderzoek naar het gebruik van PowerPoint bij bedrijven van een onafhankelijk onderzoeksbureau komen de “pijnpunten” van organisaties naar voren die wij dagelijks te horen krijgen. De belangrijkste conclusies over PowerPoint op een rij uit onderzoek van “the big PowerPoint study”:

 • 68% van de medewerkers binnen bedrijven gebruikt PowerPoint.
 • Deze medewerkers werken gemiddeld 20 uur per maand met PowerPoint.
 • 8 van de 20 uur daarvan besteden ze aan het opmaken van slides.
 • Ondanks dat men dus bijna 40% van de tijd aan opmaak besteedt, voldoet 70% van de presentaties niet aan de corporate design richtlijnen.
 • 34% van het werk kan in potentie geautomatiseerd (opmaak, zoeken naar slides etc.) worden, waardoor meer tijd is om over de inhoud na te denken.
 • 79% van de gebruikers heeft geen of slechts een basistraining PowerPoint gekregen via hun werkgever.

Het onderzoek duidelijk gemaakt in grafieken en tabellen:

Ontwerpbureau - PowerPoint studie

Wat voor soort presentatie ben je naar opzoek?

Wij kunnen elke presentatie maken in PowerPoint. Voor veel van onze klanten maken we een bedrijfspresentatie met een template. Het voordeel is dat je een professionele bedrijfspresentatie hebt en mocht je een extra slide willen toevoegen, dan kun je een indeling uit de template halen. Vaak is het doel om meer winst te behalen. Dat kan zijn door nieuwe klanten te werven of meer te verkopen aan bestaande klanten.

Hierboven al benoemd, maar een van de meest gevraagde presentaties is de template met een slide-bibliotheek. Werk samen met jouw collega’s aan professionele presentaties. Het template zorgt ervoor dat je altijd mooie slides tot je beschikking hebt. Met een slide-bibliotheek erbij heb je ook nog eens de perfecte iconen, grafieken, tabellen en andere objecten tot je beschikking.

Tevens maken wij ook veel eventpresentaties of lezingpresentaties. Tijdens een event wil je opvallen en inspireren. Bezoekers krijgen al genoeg informatie te voorduren tijdens een event. Maak daarom indruk met jouw presentatie en zorg ervoor dat jouw publiek met meer energie weg gaat dan voor de presentatie.

PowerPoint is ook een uitstekend middel om te gebruiken bij narrowcasting. Dit wordt zwel intern als extern gebruikt. Het voordeel van PowerPoint is dat je eenvoudig teksten of afbeeldingen kunt wijzigen. Vaak zien we nog verouderde informatie op schermen, omdat het lastig is om wijzigingen aan te brengen. Dat is wat ons betreft verleden tijd. Het komt niet professioneel over en je wilt uiteraard up-to-date informatie delen.

Op internet zie je wel eens bedrijfsvideo’s voorbij komen. Natuurlijk de ultieme manier om te laten zien wat je bedrijf doet en wat je voor de klant kunt betekenen. Met behulp van een explanimation is het mogelijk om een desbetreffende video te maken.

Maak jij al je rapporten nog in Word? Dan betekent het dat je zeer waarschijnlijk veel teksten gebruikt. Maak je rapporten visueel met behulp van PowerPoint. Probeer cijfers zoveel mogelijk te visualiseren in mooie tabellen of grafieken en voeg relevante afbeeldingen toe aan de tekst. Voor de lezer zal het rapport veel interessanter en worden en makkelijker leesbaar worden dan een saai Word document.

Het proces: van brainstorm naar een inspirerende presentatie

Een PowerPoint presentatie maken begint niet met het openen van PowerPoint, maar met goede voorbereiding voor het design van je presentatie. In een aantal stappen wordt hieronder uitgelegd welk proces wij volgen.

Het is in principe erg simpel. Je hebt een spreker, het publiek en een presentatie. Wanneer je een minder goede spreker bent, dan kun je dat compenseren met een goede presentatie. Dat wil niet zeggen dat een goede spreker een mindere presentatie nodig heeft. Je wilt natuurlijk het maximale halen uit je presentatie en de toehoorder zoveel mogelijk inspireren.

Iedereen wil zijn toehoorders inspireren en dat doen we omdat we een verandering teweeg willen brengen. We willen dat het publiek iets meegeven of dat ze anders gaan denken. Eigenlijk wil je iemand een beetje veranderen, maar dat is het meest lastige dat er is. Ga maar na hoe lastig het voor jezelf is om wat te veranderen, laat staan dat je iemand anders (een beetje) wilt veranderen. Om dit te bewerkstelligen wil je diegene een conclusie laten trekken die jij zelf bedacht hebt. Dat verwerk je dus in de content van je presentatie.

Maar hoe doe je dat?

Er zijn een aantal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden.

 1. Wie zijn je toehoorders en wat is hun kennisniveau over het onderwerp?
  Wanneer je een presentatie geeft aan een CEO, zal de insteek anders zijn, dan wanneer je deze aan een techneut van hetzelfde bedrijf geeft.
 1. Welke inzichten wil je overbrengen?
  Wat wil je vertellen en waarom wil je dat vertellen? Wil je bijvoorbeeld het vertrouwen winnen van het publiek, wil je professionaliteit uitstralen of wil je laten zien dat je innovatief bent?
 1. Wat is de verandering die we willen bewerkstelligen? Oftewel wat is het doel van de presentatie?
  Wil je bijvoorbeeld new business genereren of je bestaande business verder uitbreiden? Een andere doelstelling kan zijn dat je de toehoorders wat leert of dat je nieuwe features uitlegt.
 1. Welke conclusie(s) willen we dat de toehoorder moet trekken na het zien van de presentatie?
  Wanneer je bijvoorbeeld een product of dienst wilt verkopen, wil je de toehoorder een verhaal vertellen waarbij ze de conclusie trekken dat ze jouw product of dienst nodig hebben.
 2. Hoe ziet de samenstelling van het verhaal eruit? Wat is de inhoud van de slides?
  De context (inhoud) van je presentatie ga je per slide bepalen. De hoofdstukken kun je gaan indelen en je presentatie krijgt vorm.
 3. Hoe ziet het design van de presentatie eruit? Welke PowerPoint techniek ga je gebruiken?
  Na de inhoud ga je aan de slag met het grafisch ontwerp. Welke animaties, hyperlinks video’s tabellen en dergelijke ga je gebruiken om het design van je presentatie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jouw verhaal?

Bekijk onderstaande video voor meer informatie:

Ons portfolio

Wij werken voor de meest uiteenlopende bedrijven. Dat zijn onder andere multinationals, maar ook MKB bedrijven en startups. In allerlei branches zijn deze bedrijven vertegenwoordigd. Daarnaast helpen we ook individuele sprekers met hun presentatie. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat een professionele PowerPoint presentatie niet mag ontbreken en wordt deze steeds meer meegenomen in de marketingmix. Een aantal van onze presentaties wil ik graag met jullie delen.

Sponsorpresentatie van de KNVB

Een presentatie die voetbal uitstraalt! Op basis van de visie en missie van de KNVB is deze presentatie gemaakt. Met deze presentatie kunnen zij potentiële sponsoren overtuigen om samen te werken met de KNVB.

Bedrijfspresentatie NS

Deze presentatie is misschien wel de meest bekeken presentatie ooit. Nadat deze presentatie online werd geplaatst stond de teller binnen twee weken al op 50.000 YouTube hits en inmiddels is deze al bijna 100.000 keer bekeken! Een presentatie die zowel intern als extern wordt gebruikt en een echte WOW factor heeft.

Corporate presentatie Staples

Staples biedt vele producten en diensten aan. Dit betekent vaak dat er veel verschillende presentaties binnen een bedrijf aanwezig zijn. Dit was ook bij Staples het geval en de presentatie die voor hen is gemaakt biedt de ideale oplossing.

Eventpresentatie CBRE

CBRE wilde graag een nieuwjaars presentatie waarmee ze hun medewerkers konden inspireren tijdens de aftrap van het nieuwe jaar. Ook wilde ze dat het publiek hierbij een WOW-gevoel zou krijgen.

Template-set SNL

Een professioneel PowerPoint template waar medewerkers van de organisatie gemakkelijk mee kunnen werken. Voor Sportvisserij Nederland maakten we een template en slide-bibliotheek, waarmee de medewerkers een mooie presentatie kunnen maken in de huisstijl van de organisatie.

Referenties van klanten

Dat PowerPoint saai en slaapverwekkend is willen wij uit de wereld helpen. Al vele klanten in binnen- en buitenland hebben inmiddels door dat een PowerPoint presentatie meegenomen moet worden in het marketingcommunicatieplan. Een aantal klanten waarvan wij een leuk bericht kregen na oplevering van de presentatie staat hieronder geplaatst:

“De unieke kracht van dit ontwerpbureau bestaat uit de combinatie van gedegen advies op basis van jarenlange commerciële ervaring, creativiteit en technische realisatie. Een echte aanrader voor iedereen die zijn of haar presentaties op top niveau en met veel impact wil geven.”

Ritsma, 3M Nederland BV

“De templates zien er professioneel en verfrissend uit. Ik was verrast over het resultaat, het ziet er erg mooi en professioneel uit. Het proces verliep gemakkelijk, ondanks dat we eigenlijk alleen telefonisch en per mail hebben gesproken.”

Hectors , Concorp Brands

“Voor een grote aanbesteding, waarin we ons bedrijf en product moesten voorstellen, zochten wij hulp om onze bedrijfspresentatie in PowerPoint eruit te laten springen. Het tijdsbestek was relatief kort, maar desondanks heeft dit ontwerpbureau prachtig werk geleverd!”

Beukema, Olympus Nederland

“De samenwerking met PPT Solutions is ons erg goed bevallen. Een leuk team met creatieve mensen die gaan voor een maximaal eindresultaat. Ik kan PPT Solutions aan iedereen die met PowerPoint werkt aanbevelen. Er kan veel meer met PowerPoint dan je denkt!”

Dennis Hogenboom, KNVB

Onze opdracht was niet de makkelijkste. Een spetterende presentatie met een hoge entertainmentwaarde. Dat is gelukt. De presentatie is interactief, entertaining en nodigt uit tot een gesprek. Een goed visitekaartje voor onze merken. Binnen 100% NL en SLAM! is de presentatie enthousiast ontvangen. Een hele grote verbetering!

Istvan Tkalecz, SLAM!

Leuke jonge mensen die lekker snel schakelen. Ik zou willen dat al mijn leveranciers zo waren. Het proces was overzichtelijk. Na een goede aftrap van het project hebben we tussentijds nog 2 keer een kijkje in de keuken gehad, waarop wij als AB Vakwerk konden schieten. De presentatie wordt als zeer professioneel ervaren. Behalve dat het er gewoon goed uitziet, is het belangrijk voor ons dat iedereen (ook zonder PowerPoint skills) een presentatie kan maken.

Rob Polinder, AB Vakwerk

Aanpak ontwerpbureau

Benieuwd hoe het maken van een presentatie in zijn werk gaat? Na een afspraak of brainstormsessie houden we de volgende planning aan:

Stap 1:  Maken van planning en ter goedkeuring voor leggen.

Stap 2:  Aanleveren van inhoud voor te ontwikkelen presentatie.

Stap 3:  Opleveren demoversie met 4 á 5 voorbeeldslides ter goedkeuring.

Stap 4:  Verwerken eventuele feedback en productie algehele presentatie.

Stap 5:  Opleveren pre-finale versie

Stap 6:  Aanleveren en verwerken van correcties en op- en aanmerkingen. (één correctieronde)

Stap 7:  Opleveren finale versie

Ontwerpbureau Rotterdam

PPT Solutions is een ontwerpbureau in Rotterdam dat gespecialiseerd is in het maken van inspirerende PowerPoint presentaties. Vanuit ons kantoor in Rotterdam werken onze ervaren designers meer dan 40 uur per week met het programma PowerPoint. Je bent van harte welkom om in Rotterdam ons ontwerpbureau te bezoeken en onder genot van een kop koffie de mogelijkheden voor jouw presentatie te bespreken. Natuurlijk komt een van onze vertegenwoordigers ook graag bij jouw organisatie langs voor een persoonlijk gesprek.

Contact opnemen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 010 – 3070841. Wij helpen je graag met een inspirerende presentatie!

 

 

Comment Section

0 reacties op “Ontwerpbureau

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.